Andlig fördjupning

Andlig vägledning

”Människan kommer ibland in i ett mörker som i förstone ter sig outhärdligt.
Men för den som har ögon att se med, sipprar det ner i dessa tunnlar ett överväldigande ljus, ett skimmer från en annan verklighet”
Owe Wikström, ur Det bländande mörkret.

Alla kan hitta sin väg till Gud

Men man behöver ofta hjälp på vägen. Till detta kan en präst eller en diakon bli en medvandrare, som stödjer din vandring med Gud.

Medvandrarens främsta uppgift är att lyssna, urskilja och stödja din längtan och erfarenhet av Guds tilltal och närvaro. Samtalet börjar som alla andra samtal, där du själv befinner dig. Välkommen att dela tankar kring tro och liv!

Samtal med präst och diakon

Sök gärna en präst eller diakon när du behöver själavård, förbön och andlig vägledning. Ibland kan ett själavårdande samtal leda till bikt.

Bikten är ett samtal där man tillsammans med en präst får möjlighet att inför Gud lägga fram det man vill be om förlåtelse för. Vid bikt och enskild själavård har prästen absolut tystnadsplikt.

Kontakt: Lena Ehrngren, präst 0500-47 65 62 lena.ehrngren@svenskakyrkan.se

Läs mer om biktsvenskakyrkan.se/samtalsstod/bikt

Meditation - S:t Johannes kyrka

– medveten närvaro - lugn och ro - avspänning-
mindre stress - mera fokus

Mera information om våren 2020 kommer inom kort.

Bibelsamtal - S:t Johannes kyrka

Information för våren 2020 kommer inom kort

– Vill du upptäcka Bibeln genom att läsa och diskutera dess texter tillsammans med andra? Då är du välkommen att vara med på bibelstudier under hösten.

Vi fördjupar oss i texter som ofta läses i våra kyrkor och även i texter som vi ofta utelämnar. Vi fokuserar på en text per träff. Studierna passar både dig som vill börja läsa Bibeln och dig som läser den ofta.

Ordet text kommer från latinets textus som betyder väv. Det beskriver den bibliska texten bra. Bibeltexten är en väv, en sammanflätning av människors erfarenheter, deras historiska och sociala kontexter och deras möten med Gud och andra människor. Också våra liv är vävar, sammanflätade av allt det som händer oss och dem vi träffar, de samhällen vi lever i. Att låta dessa vävar möta varandra kan ge oss nya sätt att se på Bibeln och på våra liv.

Sanna Waithaka, präst 0500-47 65 24 sanna.waithaka@svenskakyrkan.se

Bibelsamtal - Norrmalms kyrka

Information för våren 2020 kommer inom kort

Tisdagar kl. 14.00-16.00.
Jämna veckor.
Kontakt:
Kristina Kosonen Askolin, präst 0500-47 65 38. kristina.askolin@svenskakyrkan.se

Livsstegen - 12 steg för inre hälsa

Kyrkans hus och S:t MATTEUS kyrka

Livsstegen - kursinbjudan vårterminen 2020
Våra livsproblem kan vara stora och små, de kan handla om ett stukat självförtroende, att vara fast i ett destruktivt beteende eller känna maktlöshet inför livets stora frågor. Det som är gemensamt för de flesta av oss är stunderna då vi känner att omgivningen inte finns där och att det inte finns någon som förstår.

Onsdag 5 februari kl. 19.00
Upptaktskväll för Livsstegen i Skövde där du kan göra intresseanmälan och få möjlighet till en kort intervju.
Några veckor därefter har vi möjlighet att starta en grupp på kvällstid, torsdagar i S:t Matteus kyrka och en på dagtid, torsdagar i Kyrkans hus under förutsättning av tillräckligt antal deltagare. Grupperna träffas vid 12 tillfällen utifrån den planering som ges vid första mötestillfället.
Du som är intresserad och funderar över om detta kan vara något för dig – hör gärna av dig till någon av de ansvariga för grupperna:

Eva Kaiser, präst.
Michael Lehnberg, diakoniassistent.
0500-47 65 35.
Rickard Taubner, diakoniassistent.
0500-47 65 91.

Här nedan kan du anmäla dig till Livsstegen - 12 steg till inre hälsa.

------------------------------------------------------------------

Jag kommer på upptaktskvällen den5 februari kl. 19.00 i Kyrkans hus, Kyrkogatan 5 Skövde.

Jag är intresserad av att deltaga i en förmiddagsgrupp i Kyrkans hus torsdagar.

Jag är intresserad av att delatag i en kvällsgrupp i S:t Matteus kyrka Södra Ryd torsdagar.

Sinnesromässa - S:t Matteus kyrka

Söndagar gemenskap och fika från kl. 17.00 Mässa kl. 18.00.

I mässans gemenskap delar vi hela livet -såsom det verkligen är, dela gemenskap tillsammans, tända ljus, skriva en bön, ge hopp och kraft till varandra.

Höstterminen 2019. Söndagar kl.18.00. Fika och gemenskap från kl. 17.00.

Johan Söderberg, präst.
Maria Koch, församlingspedagog.