Tillsammans blir vi mer!
Yhdessä saavutamme enemmän!

I Skövde har finsktalande delat tro och liv tillsammans i ca 70 år. Gudstjänsterna är välbesökta och det finns ett stort engagemang i församlingen. Vi söker nu en präst som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla det sverigefinska församlingsarbetet som en integrerad del av Svenska kyrkans församlingsliv i Skövde, så att ännu fler får lära känna Jesus och finna ett hem i församlingen.

Arbetsuppgifter: Du kommer att finnas med i husfolket i S:t Matteus kyrka och där ha ett nära samarbete med både svenskspråkiga och finsktalande medarbetare, pedagoger, musiker, präster, diakonipersonal, ideella och andra medarbetare i församlingen. Tillsammans med chef och övriga medarbetare driver och utvecklar du det finskspråkiga församlingsarbetet för alla åldrar. I arbetsuppgiften ingår att planera och leda gudstjänster och kyrkliga handlingar, bedriva undervisning och utöva själavård. I tjänsten ingår även att till viss del leda gudstjänster och kyrkliga handlingar på svenska. Vi vill att du ska bidra till större samhörighet mellan människor, från många olika länder, som möts i S:t Matteus kyrka. Din roll blir även att utveckla och upprätthålla kontakter med andra samhällsaktörer för att samverka i sverigefinska frågor.

Din profil: Du har Din förankring i den evangelisk-lutherska bekännelsen och delar Svenska kyrkans värderingar och förhållningssätt. Du vill hjälpa människor att finna Gud och sin tro, att känna kärlek till sin nästa och att finna trygghet i församlingen.
Du behärskar både finska och svenska, i såväl tal som skrift, har god samarbetsförmåga, är flexibel och öppen för människors olika behov. Du är handlingskraftig och ser möjligheter före hinder. I rollen som sverigefinsk präst krävs god kommunikationsförmåga och förståelse för språkliga och kulturella skillnader.

Kvalifikationer: Prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning (även Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland) med erfarenhet av tjänst som församlingspräst under några år.
Tillhörig i Svenska kyrkan.
Goda kunskaper i finska i tal och skrift.
B-körkort och tillgång till egen bil i tjänsten.
Erfarenhet av arbete inom Svenska kyrkans sverigefinska arbete är meriterande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varje människa är skapad till Guds avbild och älskad av Gud. Det är en hållning som Svenska kyrkan I Skövde lutar sig mot och vill hålla högt inte minst I HBTQ-sammanhang.

Anställningsform: Tillsvidareanställning 100%
Tjänstgöring: Dagtid, kvällar och helger enligt schema.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Placering: S:t Matteus kyrka, Södra Ryd, Skövde.
Lön: Månadslön

Din ansökan ska vara inkommen senast den 23 augusti 2020. Ansökan med personligt brev och CV skickas till skovde.pastorat@svenskakyrkan.se
Ytterligare upplysningar lämnas av
Lena Ehrngren, präst och enhetschef: 0500-47 65 62, lena.ehrngren@svenskakyrkan.se