Aktuellt just nu

Vi söker en diakon till Centrum och 2 pedagoger till barn & ungdomsverksamheten. Läs om tjänsterna nedan.

Svenska kyrkan i Skövde söker ny diakon till centrum

Skövde församling och Skultorps församling bildar sedan 1 januari 2019 en ny enhet, Skövde pastorat. I Skövde centrum finns Sankta Helena kyrka och Kyrkans hus; med plats för många olika verksamheter som café, soppservering, frukost och mycket mer.

Vi söker dig som
– ser din medmänniska som en gåva och resurs
– brinner för att göra människor delaktiga i kyrkans gemenskap
– vill vara medvandrare på livets och trons väg

Kvalifikationskrav
Du är vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter handlar främst om att möta människor för samtal och stöd. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med mötesplatser av olika slag, du medverkar i arbetet med samtal om sorg och i andra samtalsgrupper. Tillsammans med diakonerna i centrum finns du med i Helenamässan och du medverkar i arbetet på Kyrkan i högskolan. Gemensamt ansvarar vi för att uppmuntra, stötta och vägleda ideella och vidareutveckla medarbetarskap där dina gåvor och det du brinner för är viktiga bidrag.

Tjänsten ingår i funktionsgruppen Stöd och samverkan. I gruppen ingår församlingsdiakoner, annan diakonipersonal, diakonalt inriktade prästtjänster och personalen i vår caféverksamhet.

Svenska kyrkan i Skövde strävar efter en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varje människa är skapad till Guds avbild och älskad av Gud. Det är en hållning som Svenska kyrkan i Skövde lutar sig mot och vill hålla högt, inte minst i HBTQ-sammanhang.

Anställningsform: Tillsvidare 100 %
Tjänstgöring: Dagtid, kvällar och helger enligt schema.
Tillträde: enligt överenskommelse
Placering: Kyrkans hus, Skövde

Din ansökan med personligt brev och CV ska vara inkommen senast fredagen den 1 november 2019. Ansökan skickas via e-post till eva.elfwering@svenskakyrkan.se

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Eva Elfwering, diakon och enhetschef för Stöd och samverkan
tel. 0500-47 65 05

Fackliga ombud
KyrkA: Ronny Nygren 0503- 323 87, ronny.nygren@svenskakyrkan.se
Vision: Håkan Gerenmark 0502-197 77, hakan.gerenmark@svenskakyrkan.se

Svenska kyrkan i Skövde söker 2 pedagoger till barn- och ungdomsverksamheten

Vi söker dig som vill vara med att forma en kyrka på nya vägar. Som vill förmedla Svenska kyrkans tro och liv till barn och unga. Som tycker det är roligt och viktigt att åka på läger och som vill skapa en plats där barn och unga kan och vill vara.

Hos oss får du chansen att arbeta i ett pastorat som satsar på sina barn och ungdomar. Här får du arbeta i ett pedagogiskt arbetslag, som ansvarar för och planerar det pedagogiska arbetet tillsammans.

Huvudsakliga arbetsuppgifter pedagog S:t Matteus
Pedagogiskt arbete med barn, ungdomar och konfirmander, där integrationsfrågor ingår som en viktig del. Söndagsskola, planerande och genomförande av gudstjänster. Ungdomar med funktionsvariationer. Tillsammans med andra pedagoger planera och genomföra pedagogisk verksamhet i hela Skövde Pastorat. Huvudsaklig placering S:t Matteus kyrka.
Huvudsakliga arbetsuppgifter pedagog S:t Johannes
Pedagogiskt arbete med barn, ungdomar och konfirmander. Lägerverksamhet, delta och planera gudstjänster för alla åldrar. En viktig del är samordning av grupper, delta i planering för att väva ihop vardag och söndag. Tillsammans med andra pedagoger planera och genomföra pedagogisk verksamhet i hela Skövde Pastorat.
Huvudsaklig placering S:t Johannes kyrka.

Kvalifikationer
Du är utbildad församlingspedagog, förskollärare, lärare eller har annan pedagogisk utbildning, med lämplig inriktning eller påbyggnad, som vi bedömer likvärdig.
Du har god kunskap i Svenska kyrkans tro och liv.
Du är medlem i Svenska Kyrkan.
Du har körkort.
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Omfattning: 100 %, tjänstgöring dagtid, kvällar och helger.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Observera att den som blir aktuell för anställning, kommer att ombes visa upp utdrag ur belastningsregistret då arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn.

Din ansökan inklusive personligt brev och CV ska vara inkommen senast den 24 oktober 2019.  Ansökan skickas via e-post till skovde.pastorat@svenskakyrkan.se.
Ytterligare upplysningar lämnas av
Johanna Berggren, komminister och enhetschef: 0500-47 65 79, johanna.berggren@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare
Lärarförbundet: Rikhard Bister, 0500-49 87 24, rickard.bister@skovde.se