Kyrkogårdsförvaltningen

541 32 Skövde

Aktuellt på våra kyrkogårdar

Sommar, sommar, sommar!
Så börjar de härliga sommarmånaderna! Nu smyckas gravrabatterna med pelargoner, isbegonia, knölbegonia, lobelia, strandkrassing, husarknappar med mera. Rosa, rött, blått, vitt, gult och fler färger därtill lyser upp kyrkogårdarna. Kanske är det en aning blygsam blomning till en början, innan sommarblommorna har hunnit växa sig kraftiga och blomma rikligt. Men den som väntar på något gott…!
Precis som tidigare år har vi som mål att samtliga gravar ska ha fått sina sommarblommor planterade innan midsommar.

I strävan att göra våra kyrkogårdar så fina som möjligt gör vi om urnkvarteret Kaprifolen på S:ta Birgittas kyrkogård. Vartannat träd togs ner i våras för att få in mer ljus. Nu sätts klätterstöd upp längs med befintligt plank som avgränsar kvarteret. På klätterstödet kommer klätterhortensia med tiden ringla sig upp. Fyra större perennrabatter anläggs och två parkbänkar kommer att ställas dit. Målet är att den nya utformningen av kvarteret ska vara klart hösten 2019.

På kvarter Bofinken, S:ta Birgittas kyrkogård, har vi haft bekymmer med att träden inte etablerar sig. Vi har med åren bytt ut ett par stycken och även i år har vi nyplanterat träd. Träden som har planteras i år är sex syrener, tre med rödviolett blomning och tre med lila blomning. Vi hoppas att de åtgärder och nya lösningar som har gjorts bidrar till att de nya syrenerna etablerar sig och pryder kvarteret i många år framöver.

För dig som har funderingar kring kv. Kaprifolen och Bofinken, ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer!

kontakt med kyrkogårdsförvaltningen

Här hittar du direktnummer och e-postadress till ansvariga på expeditionen.

Entré expeditionen Gamla Kungsvägen 50 Skövde Bild: Anders Litborn

Information begravning och gravsättning

Här finns länkar och information att ladda ned om vanliga frågor kring begravning och om våra tjänster.

Begravningsgudstjänsten - om begravningen.
Vanliga frågor om begravning - sammanställning från Svenska kyrkan.
Gravstenssäkerhet - gravstenar och säkerhet kring dem.

hitta graven

Letar du efter någon som är gravsatt på någon av våra kyrkogårdar? Gå till www.svenskagravar.se

begravningsombud

Ombud för begravning av person som inte är medlem i Svenska kyrkan.
Håkan Elwér 0500-48 93 44 - 070- 541 45 84