Kyrkogårdsförvaltningen

Gamla Kungsvägen 50
541 32 Skövde

Aktuellt på våra kyrkogårdar

Hösten är här och höstplanteringen med den. Vi har börjat ta upp våra sommarblommor för att förbereda för plantering av ljung som kommer att smycka gravplatserna höst och vinter. Vi planterar även lök som kommer att blomma fint nästa vår. Lagom till Alla helgons dag lägger vi ut granriskransar och granrisbuketter på de gravarna som har beställt detta.

Löven har börjat falla från träden och vi håller undan dem så gott vi kan. Mycket löv mals ner i samband med gräsklippning och blir naturlig näring, löv som faller ner på grusgravar krattas upp. Vi sopar och håller rent våra gångstråk, ogräsbekämpar med mera för att hålla fint på våra kyrkogårdar.

Urnkvarteret Kaprifolen är så gott som färdigställt. Det återstår att sätta upp en liten bit klätterstöd samt plantera ett antal klätterhortensior och lökar. Nu hoppas vi att träd, buskar, perenner och lök kommer pryda kvarteret fint nästkommande säsong!

På kvarter Bofinken fortsätter problematiken med etablering av träd. Våren 2019 planterade vi sex nya syrener, tre av dessa har tagit sig, tre har dött. Då vi dessvärre inte hittar grundproblemet till att träden inte etablerar sig har vi beslutat att inte plantera fler träd på kvarteret.

kontakt med kyrkogårdsförvaltningen

Här hittar du direktnummer och e-postadress till ansvariga på expeditionen.

Entré expeditionen Gamla Kungsvägen 50 Skövde Bild: Anders Litborn

Information begravning och gravsättning

Här finns länkar och information att ladda ned om vanliga frågor kring begravning och om våra tjänster.

Begravningsgudstjänsten - om begravningen.
Vanliga frågor om begravning - sammanställning från Svenska kyrkan.
Gravstenssäkerhet - gravstenar och säkerhet kring dem.

hitta graven

Letar du efter någon som är gravsatt på någon av våra kyrkogårdar? Gå till www.svenskagravar.se

begravningsombud

Ombud för begravning av person som inte är medlem i Svenska kyrkan.
Håkan Elwér 0500-48 93 44 - 070- 541 45 84