Frågor och svar om dop

Vanliga frågor och svar om dop

När barnet döps, blir hen medlem i Svenska kyrkan då?

Ja, Dopet är medlemsgrundande i Svenska kyrkan.

Finns det dopklänningar för utlåning?

Ja, dopklänning finns att låna i alla våra församlingar, kontakta församlingsexpeditionen om ni vill låna dopklänning.

Får man välja präst?

Ja! Finns önskemål om att en särskild präst ska döpa, så meddela detta när ni bokar. Bokningen ser då när den prästen är i tjänst och kan föreslå datum och tider. Det går också bra att själv kontakta prästen för att stämma av vilka datum och tider som är möjliga, innan ni kontaktar bokningen.

Kan man hyra lokal för dopfika?

Ja, Ange att ni vill hyra lokal för dopfika när ni bokar dopet. Om ingen annan verksamhet är bokad i lokalen, passar det bra att ha sitt dopfika där.