En grupp människor sitter i en liten ring och samtalar.
Foto: Shutterstock

Fördjupning

Föreläsningar, workshops och andra evenemang för vuxna som möjliggör goda samtal och sätt att fördjupa sig i kristen tro, miljö/hållbarhetsfrågor och många andra aspekter av livet.

Tillfällen

Jesus och klimatet - en helg med ekoteologen Sven Hillert 25-26/2

Sven Hillert, Gävle, är ekoteolog, författare, präst, låtskrivare och tidigare rektor för pastoralinstitutet i Uppsala. Nu besöker han oss för en helg med fokus på kyrkans roll i klimatarbetet. Lördagskvällen avslutas med konsert i Landskyrkan.

"Tellus, den sårbara skönheten" - 25/2

I samband med Sven Hillerts besök och temahelgen kring Hållbarhet och tro får vi också en konsert i Landskyrkan med S:t Johannes vokalensemble med musiker. Texterna är skrivna av Sven Hillert och musiken av Anna-Karin Klockar.

Klimatsmart matlagning i teori och praktik.

Lördag 18 mars kl 9.00 - 12.30 i Landsförsamlingens församlingsgård får vi en introduktion till Klimatsmart matlagning med Åsa Storfält och Miriam Rutschman. På söndagen utmynnar lördagens aktiviteter i en kyrklunch efter gudstjänsten i Landskyrkan.

En grupp människor med ryggsäckar går på en asfalterad gångväg vid vattnet.

Pilgrimsvandring i Skellefteå 28 maj

Söndag 28 maj kl 13.00 ger vi oss ut på en vandring där både tystnad och samtal, egen reflektion och delande ges utrymme.

A tree has fallen

Dokumentärfilmaren och fd utrikeskorrespondenten Marika Griesehl kommer till Skellefteå 12 mars med sin film om Desmond Tutu.