Några lamm- och fårgosedjur och en träkäpp står på golvet i en kyrka.

Gudstjänst

Gudstjänster med möten, stillhet och valfrihet. I Svenska kyrkan i Skellefteå kan du hitta gudstjänster flera gånger i veckan, men gemensamt för alla församlingar är att vi firar gudstjänst varje söndag, både i kyrkan och på webben.

Vår gudstjänstordning innehåller psalmsång, böner, predikan och olika andra inslag som hjälper oss att få stillhet och lyssna till vad Gud vill säga. Gudstjänsten är en trygg och öppen miljö där du är välkommen oavsett om du är troende eller ej. Vill du bara sitta i kyrkbänken utan att delta i sång eller böner är det helt ok.

Mer om gudstjänsten

En fullsatt kyrka

Olika typer av gudstjänster

En gudstjänst är alltid offentlig. Du som vill delta är välkommen, precis som den du är. Ofta så används orden gudstjänst och mässa, det som skiljer dessa två är att på en mässa firas det alltid nattvard.

Lekkyrka

Med lekens hjälp tar sig barnen sig an världen och gör den begriplig. Genom leken blir det också enklare för oss vuxna att förstå barnens tankar och känslor.

Kyrkan genom hela livet

Närbild på en vit rosett på en beige dopklänning.

Dop

Att bli döpt är att bli delaktig. Enligt Svenska kyrkans syn gäller ett kristet dop för alltid.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen! Här börjar din resa mot konfirmationen...

Två vigselringar ligger på en gammal bräda av trä

Bröllop är fest! Ett minne för livet.

Begravning

Mitt i sorgen efter en anhörig, kan det vara mycket att tänka på. Inte minst det praktiska kring begravningen.

Digital gemenskap

Media

Ta del av våra församlingars digitala material i form av bland annat film och närradio.