En man håller fram en vit knapp med texten Störst av allt är kärleken.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

En kyrka för alla

Svenska kyrkan arbetar aktivt för att alla ska känna sig välkomna och omslutna av Guds kärlek. En annan del kan vara känslan att bli sedd och bekräftad för den man är.

Människors lika värde går som en röd tråd genom alla våra verksamheter. Vi genomför bland annat samarbeten med många av kommunens skolor i värdegrundsarbete. Vi har också teckenspråkig verksamhet. Sedan ett par år genomgår hela vår personalgrupp processmodellen ”Regnbågsnyckeln” för en mer inkluderande kyrka, och har viljan att arbeta aktivt för mångfald och öppenhet.

Diakonen Katarina Häggmark använder teckenspråk i Sankt Olovs kyrka i Skellefteå. Katarina står framför altartavlan i kyrkan och är iklädd en svart tunika och grön diakonskjorta.

Teckenspråkig verksamhet

Svenska kyrkans teckenspråkiga arbete vänder sig till dig som är döv, teckenspråkig och vill delta i en teckenspråkig gemenskap.

En flaggstång med Prideflaggan mot blå himmel.

Tro, HBTQ och kärlek

Svenska kyrkan i Skellefteå ska vara en inkluderande kyrka, där hbtq-personer ska känna sig trygga och välkomna. Därför jobbar vi aktivt mot diskriminering och för inkludering.

Lekkyrka

Med lekens hjälp tar sig barnen sig an världen och gör den begriplig. Genom leken blir det också enklare för oss vuxna att förstå barnens tankar och känslor.

En grupp människor sitter i en liten ring och samtalar.

Fördjupning

Föreläsningar, workshops och andra evenemang för vuxna som möjliggör goda samtal och sätt att fördjupa sig i kristen tro, miljö/hållbarhetsfrågor och många andra aspekter av livet.