Dopklänning

Här kan du läsa mer om dopklänningens betydelse.

Dopklänningen är oftast vit och det är renhetens färg. Att den är alldeles för lång för barnet är en symbol för att dopet är något att växa i. Att barnet har mycket kvar att lära sig om Gud och om sin tro. Senare i livet, under konfirmationen, får konfirmanden hjälp med att upptäcka vad Gud gett via dopet. Den vita konfirmandkåpan är en symbol för dopklänningen som man nu vuxit i.

Dopklänning finns att låna i alla våra församlingar, kontakta församlingsexpeditionen om ni vill låna dopklänning.