Simris kyrka

Kyrkan är byggd på 1100-talet. 1905 förändrades kyrkan, då långhuset mellan kor och torn revs och väggarna flyttades ut för att få ett större kyrkorum.

I tornets första våning finns områdets bäst bevarade emporanordning. Den södra portalen är från medeltiden och nu inmurad på sin ursprungliga plats, i den södra långhusvägen.

Dopfunten kommer från 1100-talet och smyckad med scener från Jesu liv. Altaruppsatsen är från 1742 och föreställer nattvardens instiftande. På kyrkogårdens södra del finns två runstenar placerade som hittades i kyrkogårdsmuren på 1940-talet.