Pilgrim

Pilgrimsplats S:t Olof

Pilgrimsvandringar

Ta med regnkläder, väl ingångna skor, liten ryggsäck med varm dryck, vatten, matsäck. Vandringarna leds av pilgrimsledare Lars Bjerstam och Pia Stridsberg.

Vill du ha mer information om våra vandringar eller behöver skjuts till eller från vandringarnas start och slutmål kontakta sanktolof@bahnhof.se eller
Lars 0761-264661

Söndagen 23 September

Pilgrimsdag tillsammans med Kiviks församling. Start 11.00 med högmässa i S Mellby kyrka. Efter detta får vi lunch och lyssnar på Magnus Malmgren,pilgrimspräst i Lunds stift, som pratar om pilgrimslivet.
Klockan 14.00 pilgrimsvandrar vi mot Rörums kyrka ca 5 km och avslutar där med Vesper ca 17.00.
Anmäl gärna innan 17 september på sanktolof@bahnhof.se eller 0761-264661
Ingen kostnad.

Söndagen 28 Oktober

Tema: Vintertid

Denna omställningens dag pilgrimsvandrar vi från Onslunda kyrka kl 13.00 till Sankt Olofs kyrka. Pilgrimsmässa kl 18.00. Vi vandrar delvis i tystnad.
Vandringssträcka ca 10 km. Ingen anmälan, ingen kostnad.

Att vara pilgrim

En pilgrim är en människa som är på väg

Varje människa är därför en pilgrim eftersom vi hela tiden är på väg genom livet. Vi föds, lever och dör. Pilgrimen gör sig medveten om att tillvaron är större än det man kan se med sina ögon, ta på med sina händer eller förstå med sitt intellekt.

En pilgrimsvandring går alltid till en helig plats, oftast en kyrka. Pilgrimsvandringen präglas av pilgrimens sju nyckelord: enkelhet, andlighet, långsamhet, tystnad, frihet, bekymmerslöshet och delande.

Utrustning

På de kortare vandringarna är det oftast enkel utrustning som krävs: bra skor, rejäla vindtåliga kläder och regnkläder. Egen matsäck. På längre vandringar kan det variera beroende på hur vandringen är upplagd.

Tillgänglighet

Det går ofta att komma till startpunkten för en vandring med hjälp av kollektivtrafik, men möjligheterna varierar. Ta därför alltid kontakt med vandringsledaren. Så långt det är möjligt försöker vi självklart möta de behov som finns.

Kostnad

Många vandringar är kostnadsfria – men i vissa fall finns det en anmälningsavgift eller kostnader för t.ex. transport eller mat. Kolla för varje enskilt evenemang vad som anges.