Foto: Ola Johansson, Luleå stift

Pajala församling

Junosuando, Jarhois, Kangos, Kaunisvaara, Korpilombolo, Muodoslompolo, Narken, Pajala, Tärendö - i din församling är Svenska kyrkan aldrig långt borta. Välkommen att dela tro, glädje, sorg, ro och gemenskap!

Det händer i församlingen

I webbkalendern hittar du gudstjänster, barnverksamhet, konserter och allt annat som händer i Pajala församling och i hela Svenska kyrkan runt om.

Kyrkans hus i Pajala

Kontakt

Välkommen att ta kontakt med Pajala församling! Här hittar du personalen, öppettider och kontaktuppgifter till församlingsexpeditionen.

En person i svart t-shirt med texten Alla människor är viktiga alla dagar, sitter i en kyrkbänk.

Att göra i kyrkan - kom och var med!

Välkommen att mötas, umgås och fira gudstjänster och högtider i församlingens kyrkor och i församlingshemmen. Här hittar du olika verksamheter som vi har i Pajala församling - för alla åldrar.

Laestadius pörte

Laestadiusmuseet och pörtet

Laestadiusmuseet består av prästgården, pörtet och örtagården och berättar om Lars Levi Laestadius liv och verk. Den 25 juni öppnar vi museet för sommaren och andra tider på året finns möjlighet att boka visning. Välkomna!

Korpilombolo kyrka sommar

Sommarmusik i Pajala församling

Tio konserter under sommaren med en rad olika artister. Välkommen att lyssna i våra kyrkor och kapell!

Då återbördas kvarlevor till Akamella ödekyrkogård

Nu är datum satt för när kvarlevorna från Helsingfors universitet ska återbördas till Akamella ödekyrkogård, Muodoslompolo. Spara söndag den 18 augusti i kalendern.

En liten pojke i vit skjorta och grön fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten.

Dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. I dopet får vi ett löfte om att Gud alltid har omsorg om oss. Det är en vacker och glad tradition, som bjuder in till gemenskap.

Några personer placerar tända stearinljus i en liten plåtlåda fylld med sand.

Gudstjänster och andakter

I kyrkan samlas vi varje vecka för att fira gudstjänster och andakter tillsammans. Alla är välkomna att vara med: unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan.

Två barn skrattar i kyrkbänken.

Barn och familj

Barn och deras föräldrar är en viktig del av församlingen. Vi har grupper och aktiviteter för olika åldrar och vi vill att du ska känna dig välkommen att vara med på det som passar dig.

Två unga tjejer skrattar.

Unga

Kyrkan kan vara en fantastisk plats att växa på och här finns rum för alla de stora frågorna och massa kul på vägen. Pajala församling erbjuder både konfirmation, ledarutbildning och en ungdomsgrupp.

Musik och körer

Körer, konserter och annan kultur har en stor plats i Pajala församling. Du är välkommen att komma och lyssna eller titta, eller att själv vara med och medverka.

En kvinna sitter och samtalar med några andra över en kopp kaffe.

Vuxna

Sång, musik, andakter, fika, föredrag, soppluncher och syföreningar. Du är hjärtligt välkommen till våra aktiviteter och till vår gemenskap.

Vill du bli kyrkvärd?

Kyrkvärdar hjälper till i gudstjänsten med att bland annat välkomna, tända ljus, läsa bibeltexter och ta upp och räkna kollekt.

Blommande vita syrener på en kyrkogård.

Kyrkogårdar

I Pajala församling finns kyrkogårdar i Korpilombolo, Narken, Tärendö, Junosuando, Kangos, Muodoslompolo, Muonionalusta, Kaunisvaara och Pajala.

Någon krattar ihop höstlöv till en hög i gräset.

Vill du hjälpa till?

Många av kyrkans uppgifter sköts av människor som hjälper till på sin fritid. De kan kallas för volontärer, frivilliga eller ideella. Vill du också hjälpa till?

Följ gärna Pajala församling på Facebook

Till sidan på Facebook

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan
En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Kolme graafista kuvaa caatista, puhelimesta ja nettikirjeestä.

Palveleva puhelin

I Sverigefinska telefonjouren kan du prata finska, chatta eller skriva ett digitalt brev. Ruotsin kirkon keskusteluapu ja kriisipuhelin. Voit soittaa, lähettää nettikirjeen tai chattailla päivystäjän kanssa luottamuksellisesti.

Nyheter från Luleå stift och nationellt

Här hittar du nyheter från Luleå stift (Norrbotten och Västerbotten) och nationella nyheter från Svenska kyrkan.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.