Pajala församling

Dop

Dopet sker en gång i livet, oftast när barnet nyligen kommit till världen men det kan även vara senare, till exempel i samband med konfirmation eller vuxendop.

Vill du veta mer om dopets betydelse så finns information här eller kontakta oss på församlingen så berättar vi mer.

Bokning av dopgudstjänst i Pajala församling görs via telefon eller besök på församlingens expedition.

Innan dopet tar prästen kontakt så ni kan träffas och gå igenom ordningen, eventella psalmönskemål m.m. Det finns möjlighet för anhöriga att vara delaktiga i dopet genom t.ex. bibelläsning, upphällning av dopvattnet, sång och musik. Om ni har några speciella önskemål om musik eller sång bör ni kontakta tjänstgörande kantor i god tid så de har möjlighet att förbereda sig.

Det finns möjlighet att hyra lokal i våra församlingshem eller Kyrkans Hus för dopkaffe efter gudstjänsten. Församlingen har även dopklänningar för utlåning till den som är intresserad.

Se några av alternativen här: