Vigsel och bröllop

Går ni i bröllopstankar? Att gifta sig är att säga ja till kärleken. Välkommen till kyrkan i Pajala församling för att fira er stora dag.

Bröllop är fest! Ett minne för livet. Det kan vara en stor fest med många bjudna gäster eller det kan vara en enkel och fin stund tillsammans med några få nära vänner. Alla par är välkomna att gifta sig i Svenska kyrkan, men minst en av er behöver vara, eller bli, medlem i Svenska kyrkan. Kontakta församlingen om ni vill boka bröllop eller ställa frågor.

Liten pojke överlämnar ring på bröllop.

Bröllop

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Vigselgudstjänsten

Vigselgudstjänsten utformas i samråd mellan brudparet, prästen och en musiker. Prästen är ytterst ansvarig för vigselgudstjänsten och dess olika moment.

En brudgum trär vigselringen på sin blivande frus finger.

Bröllopet rymmer många symboler

Vid livets stora förändringar använder vi ofta riter och symboler. De har en känslomässig funktion och de hjälper oss att lämna det gamla och kliva in i det nya.

Etikett i kyrkan

Bröllopsdagen är en av de viktigaste dagarna i brudparets liv och kommer att bli ett minne för livet för både dem och gästerna. Lite etikett kan vara bra att känna till.

Vill ni gifta er utomlands?

Ni kan vigas eller bli välsignade (när ni redan gift er borgerligt) i Svenska kyrkan utomlands. Olika regler gäller i olika länder, här får du praktisk information.

Kyrkans hus i Pajala

Kontakt

Välkommen att ta kontakt med Pajala församling! Här hittar du personalen, öppettider och kontaktuppgifter till församlingsexpeditionen.

Korpilombolo kyrka

Kyrkor och kapell

I Pajala församling finns kyrkor och kapell från Muodoslompolo i norr till Korpilombolo i söder. Alla med sin egen unika historia. Välkommen på besök!

Kyrkans hus i pajala

Församlingshem

I våra församlingshem har Pajala församling en mängd olika verksamheter. Det går även att låna lokalerna för dopkalas, eller hyra för andra samlingar eller arrangemang.