Kyrkor och kapell

Pajala församling har flera kyrkor och kapell från Muodoslompolo i norr till Korpilombolo i söder. Mer information om dessa finns under respektive rubrik i menyn här ovan. Klicka på menyfliken till höger i menyn här ovan för att få fram fler kyrkor.

Kyrkorna och kapellen är inte bara vackra byggnader, det finns också många inventarier både från mer nutida och från förr. Det finns äldre altartavlor, äldre dopfuntar, kläder man använde förr, brudkronor, massa olika ting som hör till nattvarder och mycket mer i gudstjänstfiranden och förrättningsverksamheter. Det finns också en hel del instrument av varierande slag. Själva kyrkorummet innehåller många bilder, ikoner, ting och symboler både från Bibelns innehåll och kyrkornas och platsernas historia.

Bild: Arbetslaget Pajala församling
Krucifix Bild: Karin Andersson