Narkens kapell

Narkens by är belägen NV Korpilombolo, 30 km SO Tärendö.
Vägbeskrivning:
Från Tärendö väg 394 söderut (30 km) mot Korpilombolo/Överkalix. Fortsätt knappt 2 km genom Narkens by. Tag av till höger mot N Narken/kapell. Efter 10 m tag av på nytt till vänster mot N Narken. Efter 50 m sväng till höger in på parkeringen framför kapellet.
Narkens kapell uppfördes under arkitekt Jan Thurfjell och invigdes den 1 juli 1961. Kapellbygget var möjligt genom frivilligt arbete och insamlade medel i Narkens by. Ett kyrkogårdsområde med klockstapel och kyrkklocka hade där invigts redan 1959.
Interiören
Altartavlan målad av Leufhaagen, 1961
Predikstolen
Dopfunten
Orgeln med bihangspedal har fem stämmor:
Gedackt 8, Rörflöjt 4, Principal 4, Waldflöjt 2 och Cymbel 2 chor.