Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Välkommen till Östersunds församling. Vi finns med i vardagen och vid högtid, när det är glädje såväl som sorg. Du är alltid välkommen, oavsett tro eller tvivel.

Aktuellt

Påsken är kyrkans största helg! Vi firar att Jesus besegrar döden. Här har vi samlat allt som händer i församlingens kyrkor under stilla veckan och påsken.

Stilla veckan & påsk

Varje tisdag kl 9:30 träffas vi utanför Marielundskyrkan och promenerar tillsammans upp mot Lillänge och rundan runt Lillsjön. Häng med!

Barnvagnspromenad

Palmsöndag 28 mars sänds en digital önskekonsert till förmån för Act Svenska kyrkan.

Under samma himmel

Lördag den 20 mars uppmärksammar vi Marie Bebådelsedag med en digital musikandakt. Varmt välkommen att ta del av gemenskapen.

Digital musikandakt

Östersunds församling är medveten om den allvarliga situationen som råder i vårt samhälle och i världen med anledning av coronaviruset. Här kan du läsa hur vi agerar i våra gudstjänster och verksamheter.

Coronaviruset – aktuellt för Östersunds församling

Varje torsdag kl. 18:30 sänder vi en digital Meditativ bönestund via Zoom-länk från Marielundskyrkan. Välkommen att vara en del av gemenskapen.

Digital Meditativ bönestund

Act Svenska kyrkans fasteaktion pågår t.o.m. söndag 28 mars. Under kampanjperioden pågår det diverse insamlingsaktiviteter i våra kyrkor.

Kreativa insamlingsaktiviteter

Vecka 5 börjar vi med Gudstjänster med plats för max 8 besökare i varje kyrka. För att få en plats är du välkommen att hämta en gudstjänstbiljett i respektive kyrka. (Biljett till Gamla kyrkan hämtas i Stora kyrkan). Biljetten går inte att förboka utan hämtas under Öppen kyrkas tider.

Gudstjänster för max 8 besökare

Varmt välkommen till våra öppna kyrkor som är bemannade. Det är ett stilla rum som du kan besöka för frid, bön och ljuständning. Max åtta personer samtidigt i rummet. Se våra öppettider här.

Öppen kyrka

Varje lördag kl. 18:00 lägger vi ut en video med helgmålsbön från någon av våra kyrkor.

(Digital) Helgmålsringning varje lördag kl. 18:00

telefon, kontakta oss

Kontakta oss

Ring eller mejla oss vid frågor som rör verksamheten. Här hittar du personallista, telefonnummer, mejladresser och öppettider för expeditionen.

Tack vare dig kan Östersunds församling erbjuda en mångfaldig verksamhet. Varje medlem behövs för att vi ska kunna fortsätta med vårt arbete. Vill du bli medlem? Anmäl dig här.

Bli medlem

Med #Kaffemedhopp gör vi skillnad tillsammans. Genom att vara med och bjuda in till fika där vi även swishar en summa, kan vi tillsammans göra vårt fika extra gott.

Kaffe med hopp