Stora kyrkan i höstsol

Svenska kyrkan Östersund

Välkommen till Svenska kyrkan Östersund. Vi finns med i vardagen och vid högtid, i glädje såväl som sorg. Du är alltid välkommen, oavsett tro eller tvivel.

En dag för Världens Barn

Tack alla som gjorde En dag för Världens Barn till en succé! Vi ses igen nästa år. Och du, än finns tid att ge en gåva som gör skillnad.

Nya tider för Öppet i Stora kyrkan

Från och med den 1 oktober 2023 kommer vi att ha ändrade tider för ”Öppet i Stora kyrkan”. Med återkommande regelbundenhet har vi öppet torsdag och söndag för frid, ljuständning och bön.

Mobil

Kontakta oss

Ring eller mejla oss vid frågor som rör verksamheten. Här hittar du personallista, telefonnummer, mejladresser och öppettider för expeditionen.

Bli medlem

Tack vare våra medlemmar kan Svenska kyrkan Östersund erbjuda en mångfaldig verksamhet och fortsätta hjälpa människor som behöver stöd. Bli medlem du också! Här kan du anmäla dig.

Barn och familj

Ta del av vår barnverksamheten som riktar sig till åldrarna 0-15 år. Kanske vill du som nybliven förälder besöka oss med ditt barn? Våra aktiviteter ger fina möjligheter att träffa och lära känna andra föräldrar, vuxna, barn och ungdomar.

Ungdom

Vill du träffa nya vänner, sjunga i kör, bli ung ledare eller behöver du någon att prata med? Vi har olika aktiviteter för dig som funderar över stort och smått i livet - oavsett om du är troende eller sökare.

Två gröna pratbubblor.

Samtal och stöd

När livet är svårt kan du behöva någon att prata med. Svenska kyrkan Östersund erbjuder olika typer av samtal och stöd . För präster och diakoner är tron på Gud självklar, men du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan eller vara troende för att prata med oss.

Mötesplats, fika, gemenskap

Mötesplatser

Ta en kopp kaffe, lyssna på en föreläsning, pyssla, sjung i kör, umgås och träffa andra. Vi erbjuder massor av trevliga aktiviteter varje vecka. Välkommen in i gemenskapen!

Musik i Stora kyrkan

Ett brett utbud av olika konsert- och musikevenemang i egen och andras regi. Slå dig ner och lyssna till musiken som fyller salen.

Bilder på olika körer

Körer och musikverksamhet

För många är det bästa med att sjunga i kör känslan av delad glädje och att ingå i ett större sammanhang med ett gemensamt mål. Kom och upplev musikens kraft tillsammans med oss.

Månadskalendern

Månadskalendern samlar information om kommande månads gudstjänster, konserter, mötesplatser och barnaktiviteter. Kalendern skrivs ut och finns att hämta i våra kyrkor, du kan även få den skickad till din mejl som en pdf.

Gudstjänst

Gudstjänster

Varje vecka firar Östersunds församling olika typer av gudstjänster. Alla är välkomna att delta och lyssna, tända ett ljus, be en bön, eller bara sitta ner och känna ro och stillhet.

Andlig fördjupning

Andlig fördjupning handlar om att reflektera över vår tro och vårt liv. Kyrkan är en gemenskap av sökande, längtande människor, som tillsammans vandrar mot större helande och frihet inför Gud och människor. Svenska kyrkan Östersund och församlingarna runt Östersund erbjuder flera olika vägar och möjligheter för dig som är nyfiken på kristen tro och vill fördjupa dig i din andlighet.

Kyrkor

Svenska kyrkan Östersund tillhandahåller och bedriver verksamhet i kyrkor, kapell, på begravningsplatser och andra lokaler. Här kan du läsa mer om dessa och vad som är aktuellt. Välkommen att besöka oss.

Svenska kyrkan i utlandet behöver ditt stöd

Vi finns där för människor som är långt hemifrån, långt ifrån familj och vänner.

Ge en gåva