Välkommen till Östersunds församling. Vi finns med i vardagen och vid högtid, när det är glädje såväl som sorg. Du är alltid välkommen, oavsett tro eller tvivel.

Bilder på olika körer

Körverksamhet i coronatid

Med anledning av rådande coronapandemi kommer höstens körverksamheter se annorlunda ut. Här hittar du mer information från körledarna gällande detta.

Varje onsdag kl 12:00 lägger vi upp en video där någon från församlingen ber Herrens bön tillsammans med dig. Här kan du se alla videoklipp.

(Digital) Herrens bön varje onsdag kl 12:00

Välkommen att vara en del av gemenskapen.

(Digital) Helgmålsringning varje lördag kl 18:00

Varje lördag kl 18:00 lägger vi ut en video med helgmålsbön från någon av våra kyrkor. Välkommen att vara en del av gemenskapen.

Du är inte ensam om att fundera över livet. Att vara konfirmand handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig.

Konfirmation 2020/2021

Lördag den 29/8 var det invigning av det nya området på Östra Begravningsplatsen. Invigningen skedde i enlighet med Folkhälsomyndighetens restriktioner och med en personlig inbjudan. Se en kortare film från invigningen här.

Coronaanpassad invigning

Med #Kaffemedhopp gör vi skillnad tillsammans. Genom att vara med och bjuda in till fika där vi även swishar en summa, kan vi tillsammans göra vårt fika extra gott.

Kaffe med hopp

Hade ni tänkt döpa ert barn eller gifta er i sommar? Det kan ni fortfarande göra. Vi kommer till er!

Dop eller vigsel på er speciella plats

Handdesinfektion

Coronaviruset - aktuellt för Östersunds församling

Östersunds församling är medveten om den allvarliga situationen som råder i vårt samhälle och i världen med anledning av coronaviruset. Utifrån information från myndigheter, råd och riktlinjer från Svenska kyrkan samt egen bedömning i församlingen kan aktiviteter komma att ändras på kort varsel. Nedan kan du se information om vidtagna åtgärder i församlingens verksamhet just nu.