Other languages with Google Translate

Öppet hus med prova på: barnkör/vuxenkör, kreativt skapande, enskilt samtal. Vi bjuder på fika/mat och guidning av kyrkorummet. Stora kyrkan lördag 13 oktober 12:00-19:00

Porten är öppen i Stora kyrkan

Vandringsgudstjänst med små och stora. Kyrkråttan Charlie visar oss kyrkan! Lugnvikskyrkan söndag 21/10 11:00

Lugnvikskyrkan - 40 år

Karl Jenkins Requiem framförs av ungdomskörer från Jämtland tillsammans med Östersunds Orkesterförening. Stora kyrkan söndag 21 oktober 16:00. Fri entré.

Requiem med ungdomskör

Östersunds församling - bär en stark tradition av kör- och musikverksamhet.  Musiken är på många sätt ett mycket betydelsefullt redskap för att förmedla trons djup, glädje och innehåll och skapar gemenskap.

Körtrappan i Östersund

Du som är närstående till någon som tagit sitt liv. Vill du träffa andra i liknande situation? Ny grupp startar torsdag 1/11 för 2018.

När någon tagit sitt liv...

Retreat i vardagen innebär att ta ett steg åt sidan, men inte klippa banden med vardagen helt. 28-31/10 i Östersund.

Retreat i vardagen

Orgelveckan innehåller rena orgelkonserter, orgelandakter, orgel och textläsning och även en orgelsaga.

Orgelvecka i Östersund

Välkommen till en dag om Fairtrade med
Linda Svedberg, Fairtradeambassadör. Odensalakyrkan
Lördag 27 oktober 09:30-16:00

En dag om Fairtrade

Välkommen till en dag om Fairtrade med Linda Svedberg, Fairtradeambassadör. Odensalakyrkan Lördag 27 oktober 09:30-16:00

- Värmestugan ska vara en oas, en plats där det är lugnt och man kan pusta ut. Vi vill se människan bakom missbruket, hemlösheten eller vad som nu gör att man kommer till oss!

Värmestugan en viktig plats för hemlösa

Nu startar lunchkonserterna i Gamla kyrkan! Varje onsdag 12:00, konserten pågår i ca 45 minuter och det är fri entré. Ta del av höstens program här!

Lunchkonserter i Gamla kyrkan

Svenska kyrkans barnverksamhet erbjuder bl.a. baby- och barnrytmik, öppet kyrkis. miniminiorer, miniorer & juniorer.

Barn och familj

Varje söndag i Stora kyrkan 11:00 (från 4 år-)

Start för Barnkyrka i Stora kyrkan

Varje söndag i Stora kyrkan 11:00 (från 4 år-) En stund för barnen att under gudstjänsten få ta del av söndagens tema utifrån barnets perspektiv.

För att möta framtida behov utökas nu Östra begravningsplatsen i Östersund. Från hösten 2019 är över 3 000 begravningsplatser tillgängliga.

Östra kyrkogården i Östersund växer för framtida behov

Du är inte ensam om att fundera över livet. Att vara konfirmand handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig.

Konfirmation

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

Ditt medlemskap

Dataskyddsförordningen - GDPR

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

BIS är en förkortning för Barn i start. Det är ett pedagogiskt program och vänder sig till barn som fått lämna sitt hemland och nyligen kommit till Sverige.

Barn i väntan & Barn i start