Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Östersund Besöksadress: S Gröngatan 33, 83135 ÖSTERSUND Postadress: Box 3083, 83103 Östersund Telefon:+46(63)195000 E-post till Svenska kyrkan Östersund

Välkommen att ta del och ta in påskens budskap. Här kan du läsa om vad som händer i församlingens kyrkor under påsken.

Påskens gudstjänster och samlingar

Se "Till drömmarnas land" på Bio Regina. Visas i samarbete med Svenska kyrkan Östersund. Regissörsbesök! Onsdag 17/4 15:00 & 19:00

Svenska kyrkan bjuder på bio!

Lördag 11/5 11.00-16.00 erbjuder församlingen dop som drop-in. Dop för alla åldrar i Stora kyrkan. Ta med släkt och vänner och kom som ni är.

Drop in-dop

Det är en svår sorg att förlora ett barn. Varje vårtermin hålls en samtalsgrupp där du får hjälp att bearbeta det som hänt.

Sorgegrupp för föräldrar som förlorat ett barn

Lördag 27/4 11:00-13.30 Servering, brödförsäljning, blomskott, lotteri m m.

Vårförsäljning i församlingsgården

Lördag 27/4 11:00-13.30 Servering, brödförsäljning, blomskott, lotteri m m.

Ledare: Ann Nordström och Inger Silfverdal. Wilhelmsbergs kurs- och lägergård Lördag 11 maj 11:00-16:00

En stilla dag på Wilhelmsberg, Norderön

- Det som driver mig är kärleken till staden, att jag månar om de unga människorna som driver runt och inte har en fast tillhörighet säger Anna Gredander. Nattvandrarna är frivilliga vuxna som vill göra en insats för en tryggare stad.

Nattvandring för en tryggare stad

Tusentals ungdomar i Sverige blev hemlösa under 2018 som ett resultat av ny lagstiftning där de hamnade utanför ordinarie stödsystem. För att främja integration och förebygga de risker som hemlöshet bär med sig, driver därför Svenska kyrkan i Östersund ett övergångsboende.

Övergångsboendet Fager

Svenska kyrkans barnverksamhet erbjuder bl.a. baby- och barnrytmik, öppet kyrkis. miniminiorer, miniorer & juniorer.

Barn och familj

Vill du fika eller äta tillsammans med andra? Vill du sjunga själv eller bli underhållen av någon annan? Kom då till något av våra caféer och luncher!

Caféer och luncher

Nyfiken på internationella frågor? Välkommen till att vara med i Internationella gruppen. Odensalakyrkan, torsdagar jämn vecka 18:00-20:00

Internationella gruppen

Ny folder för våren 2019 finns att ladda ner här.

Andlig fördjupning

Ny folder för våren 2019 finns att ladda ner här.

Östersunds församling - bär en stark tradition av kör- och musikverksamhet.  Musiken är på många sätt ett mycket betydelsefullt redskap för att förmedla trons djup, glädje och innehåll och skapar gemenskap.

Körtrappan i Östersund

Med den medmänskliga värmen. Se filmen om värmestugan där Lena Tågefeldt, diakon, berättar om vad Värmestugan är och vad den får betyda.

Värmestugan

För att möta framtida behov utökas nu Östra begravningsplatsen i Östersund. Från hösten 2019 är över 3 000 gravplatser tillgängliga.

Östra kyrkogården i Östersund växer för framtida behov

Du är inte ensam om att fundera över livet. Att vara konfirmand handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig.

Konfirmation

Bilder från firandet av Lugnvikskyrkan - 40 år

Lugnvikskyrkan - 40 år

Bilder från firandet av Lugnvikskyrkan - 40 år

Vill du vara volontär på Yran? Här finns all information.
Kyrkorna på Yran drivs på uppdrag av Östersunds Kristna Samarbetsråd.

Kyrkorna på yran

Vill du vara volontär på Yran? Här finns all information. Kyrkorna på Yran drivs på uppdrag av Östersunds Kristna Samarbetsråd.

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller ha gemenskap.

Medlemskap

Dataskyddsförordningen - GDPR

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

BIS är en förkortning för Barn i start. Det är ett pedagogiskt program och vänder sig till barn som fått lämna sitt hemland och nyligen kommit till Sverige.

Barn i väntan & Barn i start