Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Östersund Besöksadress: S Gröngatan 33, 83135 ÖSTERSUND Postadress: Box 3083, 83103 Östersund Telefon:+46(63)195000 E-post till Svenska kyrkan Östersund

Konsert med Stora Kyrkans Motettkör

Vintervärme

Konsert med Stora Kyrkans Motettkör Nicklas Strandberg - Dirigent och Stephanie Wendt - Piano. Stora Kyrkan 23/2 18:00

Svenska kyrkan Östersund stöder Skidskytte-VM 7-17 mars 2019.

Vi stödjer Skidskytte-VM

Svenska kyrkan Östersund stöder Skidskytte-VM 7-17 mars 2019.

Nästa gång är fredag 22/2.

Middag för Enastående

är en verksamhet som vänder dig till ensamstående förälder och ditt/dina barn. Marielundskyrkan, en fredag varje månad. Nästa gång är fredag 22/2.

Tusentals ungdomar i Sverige blev hemlösa under 2018 som ett resultat av ny lagstiftning där de hamnade utanför ordinarie stödsystem. För att främja integration och förebygga de risker som hemlöshet bär med sig, driver därför Svenska kyrkan i Östersund ett övergångsboende.

Övergångsboendet Fager

Svenska kyrkans barnverksamhet erbjuder bl.a. baby- och barnrytmik, öppet kyrkis. miniminiorer, miniorer & juniorer.

Barn och familj

Vill du fika eller äta tillsammans med andra? Vill du sjunga själv eller bli underhållen av någon annan? Kom då till något av våra caféer och luncher!

Caféer och luncher

i Marielundskyrkan.

Skönlitteratur med kristna förtecken

Samtalsgrupp för dig som vill läsa böcker och samtala om det du läst. En onsdag i månaden, med start onsdag 23 januari, i Marielundskyrkan.

Nyfiken på internationella frågor? Välkommen till att vara med i Internationella gruppen. Odensalakyrkan, torsdagar jämn vecka 18:00-20:00

Internationella gruppen

Östersunds församling - bär en stark tradition av kör- och musikverksamhet.  Musiken är på många sätt ett mycket betydelsefullt redskap för att förmedla trons djup, glädje och innehåll och skapar gemenskap.

Körtrappan i Östersund

Med den medmänskliga värmen. Se filmen om värmestugan där Lena Tågefeldt, diakon, berättar om vad Värmestugan är och vad den får betyda.

Värmestugan

Bilder från firandet av Lugnvikskyrkan - 40 år

Lugnvikskyrkan - 40 år

Bilder från firandet av Lugnvikskyrkan - 40 år

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

BIS är en förkortning för Barn i start. Det är ett pedagogiskt program och vänder sig till barn som fått lämna sitt hemland och nyligen kommit till Sverige.

Barn i väntan & Barn i start