Foto: Josefin Casteryd /Ikon

Välkommen till Östersunds församling. Vi finns med i vardagen och vid högtid, när det är glädje såväl som sorg. Du är alltid välkommen, oavsett tro eller tvivel.

Aktuellt

Böneveckan för kristen enhet 2021 startar vecka 3 och kommer sändas digitalt. Temat är ”Bli kvar i min kärlek” och har utarbetats av den ekumeniska klosterkommuniteten i Grandchamp i Schweiz. I Östersund samverkar de kristna församlingarna under Östersunds Kristna Samarbetsråd (ÖKS). Här hittar du veckans program och digitala länkar.

Böneveckan för kristen enhet 18–25 januari 2021 Sveriges Kristna Råd

Östersunds församling är medveten om den allvarliga situationen som råder i vårt samhälle och i världen med anledning av coronaviruset. Här kan du läsa hur vi agerar i våra gudstjänster och verksamheter.

Coronaviruset – aktuellt för Östersunds församling

Varmt välkommen till våra öppna kyrkor som är bemannade. Det är ett stilla rum som du kan besöka för frid, bön och ljuständning. Max åtta personer samtidigt i rummet. Se våra öppettider här.

Öppen kyrka

Nu söker vi säsong- och sommarpersonal på våra begravningsplatser. I jobbet, som är fysiskt krävande, ingår exempelvis krattning, trimning och klippning av gräs, planteringsarbeten, ogräsrensning, häckklippning. Sista ansökningsdag för säsongsarbete är 28 februari 2021 och för sommarjobb 31 mars 2021. Välkommen med din ansökan!

Vi söker säsong- och sommarpersonal inför 2021

telefon, kontakta oss

Kontakta oss

Ring eller mejla oss vid frågor som rör verksamheten. Här hittar du personallista, telefonnummer, mejladresser och öppettider för expeditionen.

Varje onsdag kl 12:00 lägger vi upp en video där någon från församlingen ber Herrens bön tillsammans med dig. Här kan du se alla videoklipp.

(Digital) Herrens bön varje onsdag kl 12:00

Välkommen att vara en del av gemenskapen.

(Digital) Helgmålsringning varje lördag kl. 18:00

Varje lördag kl. 18:00 lägger vi ut en video med helgmålsbön från någon av våra kyrkor. Välkommen att vara en del av gemenskapen.

Tack vare dig kan Östersunds församling erbjuda en mångfaldig verksamhet. Varje medlem behövs för att vi ska kunna fortsätta med vårt arbete. Vill du bli medlem? Anmäl dig här.

Bli medlem

Med #Kaffemedhopp gör vi skillnad tillsammans. Genom att vara med och bjuda in till fika där vi även swishar en summa, kan vi tillsammans göra vårt fika extra gott.

Kaffe med hopp