Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Östersund Besöksadress: S Gröngatan 33, 83135 ÖSTERSUND Postadress: Box 3083, 83103 Östersund Telefon:+46(63)195000 E-post till Svenska kyrkan Östersund

Östersunds församling vill med Kristus i centrum vara mångfaldens och gemenskapens kyrka

TID OCH PLATS Vecka 25-32
--Marielundskyrkan
öppet tisdagar kl.11-14
Odensalakyrkan
öppet onsdagar kl.11-14
(stängt v.27 då vi finns på Storsjöcupen)
Lugnvikskyrkan
öppet torsdagar kl.11-14

Sommaröppet för alla åldrar

TID OCH PLATS Vecka 25-32 --Marielundskyrkan öppet tisdagar kl.11-14 - Odensalakyrkan öppet onsdagar kl.11-14 (stängt v.27 då vi finns på Storsjöcupen) - Lugnvikskyrkan öppet torsdagar kl.11-14

Kyrkklockorna fortsätter att ringa och vi samlas till bön med anledning av utvisningar till Afghanistan varje tisdag kl.12.00 i Gamla kyrkan.

Bön med klockringning

Teckningar och målningar av Elsie Berg i Stora kyrkan
23 juni - 28 juli.
Invigning i konstnärens närvaro efter högmässan söndag 23 juni.

Utställning "Min väg till att tacka ja"

Teckningar och målningar av Elsie Berg i Stora kyrkan 23 juni - 28 juli. Invigning i konstnärens närvaro efter högmässan söndag 23 juni.

Vill du med Kristus i centrum vara med och bygga mångfaldens och gemenskapens kyrka?

Östersunds församling söker KOMMINISTER 100%

Vandring med övernattning. Skalstugan-Sul-Garnes (ca 22 + 16 km) Onsdag 28/8, Avfärd 07:00.

Pilgrimsvandring längs St:Olovsleden

Du är inte ensam om att fundera över livet. Att vara konfirmand handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig.

Konfirmation 2019/2020

Vill du vara volontär på Yran? Här finns all information.
Kyrkorna på Yran drivs på uppdrag av Östersunds Kristna Samarbetsråd.

Kyrkorna på yran

Vill du vara volontär på Yran? Här finns all information. Kyrkorna på Yran drivs på uppdrag av Östersunds Kristna Samarbetsråd.

Det är en svår sorg att förlora ett barn. Varje vårtermin hålls en samtalsgrupp där du får hjälp att bearbeta det som hänt.

Sorgegrupp för föräldrar som förlorat ett barn

- Det som driver mig är kärleken till staden, att jag månar om de unga människorna som driver runt och inte har en fast tillhörighet säger Anna Gredander. Nattvandrarna är frivilliga vuxna som vill göra en insats för en tryggare stad.

Nattvandring för en tryggare stad

Tusentals ungdomar i Sverige blev hemlösa under 2018 som ett resultat av ny lagstiftning där de hamnade utanför ordinarie stödsystem. För att främja integration och förebygga de risker som hemlöshet bär med sig, driver därför Svenska kyrkan i Östersund ett övergångsboende.

Övergångsboendet Fager

Svenska kyrkans barnverksamhet erbjuder bl.a. baby- och barnrytmik, öppet kyrkis. miniminiorer, miniorer & juniorer.

Barn och familj

Vill du fika eller äta tillsammans med andra? Vill du sjunga själv eller bli underhållen av någon annan? Kom då till något av våra caféer och luncher!

Caféer och luncher

Nyfiken på internationella frågor? Välkommen till att vara med i Internationella gruppen. Odensalakyrkan, torsdagar jämn vecka 18:00-20:00

Internationella gruppen

Ny folder för våren 2019 finns att ladda ner här.

Andlig fördjupning

Ny folder för våren 2019 finns att ladda ner här.

Östersunds församling - bär en stark tradition av kör- och musikverksamhet.  Musiken är på många sätt ett mycket betydelsefullt redskap för att förmedla trons djup, glädje och innehåll och skapar gemenskap.

Körtrappan i Östersund

Med den medmänskliga värmen. Se filmen om värmestugan där Lena Tågefeldt, diakon, berättar om vad Värmestugan är och vad den får betyda.

Värmestugan

För att möta framtida behov utökas nu Östra begravningsplatsen i Östersund. Från hösten 2019 är över 3 000 gravplatser tillgängliga.

Östra kyrkogården i Östersund växer för framtida behov

Bilder från firandet av Lugnvikskyrkan - 40 år

Lugnvikskyrkan - 40 år

Bilder från firandet av Lugnvikskyrkan - 40 år

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller ha gemenskap.

Medlemskap

Dataskyddsförordningen - GDPR

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

BIS är en förkortning för Barn i start. Det är ett pedagogiskt program och vänder sig till barn som fått lämna sitt hemland och nyligen kommit till Sverige.

Barn i väntan & Barn i start