Other languages with Google Translate

Du som är född 2004 är inbjuden till VIP-kväll på STORSJÖTEATERN 21 MAJ 18:00-21:00.

Bli konfirmand - något för dig?

För att möta framtida behov utökas nu Östra begravningsplatsen i Östersund. Från hösten 2019 är över 3 000 begravningsplatser tillgängliga.

Östra kyrkogården i Östersund växer för framtida behov

Vårcafé med Östersunds vokalensemble med reperatoar från körens Krakowresa. Marielundskyrkan tisdag 22 maj 19:00.

Vårcafé med Östersunds vokalensemble

Helgretreat i ignatiansk anda, med betoning på enskild vägledning. Hållandsgården 25-27/5

Helgretreat med enskild vägledning

Störst av allt är kärleken Drop in-vigsel i Jamtli kyrka 6/6 kl 11:00-16:00 Arrangörer: Jamtli och Svenska kyrkan Östersund

drop in-vigsel

Du är inte ensam om att fundera över livet. Att vara konfirmand handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig.

Konfirmation

Årets Rullatorrally kommer att gå av stapeln onsdag 20/6 start 13:00 från Gamla kyrkan.

Rullator-rally

- Värmestugan ska vara en oas, en plats där det är lugnt och man kan pusta ut. Vi vill se människan bakom missbruket, hemlösheten eller vad som nu gör att man kommer till oss!

Värmestugan en viktig plats för hemlösa

Biskopens motto för stiftet: +1

PRESSMEDDELANDE | I biskop Eva Nordung Byströms nya bok lanseras ett motto för Svenska kyrkans medarbetare i Härnösands stift. "Mottot innebär en uppmaning att vi alla under vår livstid, genom vårt sätt att vara, rekryterar ytterligare en person till delaktighet och ansvar i Svenska kyrkan", säger hon.

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

Ditt medlemskap

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Det är en svår sorg att förlora ett barn. Varje vårtermin hålls en samtalsgrupp där du får hjälp att bearbeta det som hänt.

Sorgegrupp för föräldrar som förlorat ett barn

BIS är en förkortning för Barn i start. Det är ett pedagogiskt program och vänder sig till barn som fått lämna sitt hemland och nyligen kommit till Sverige.

Barn i väntan & Barn i start

Tidningen 100% Östersund har upphört därför annonserar vi i ÖP/LT på fredagar.

Predikoturer nu i ÖP/LT

Tidningen 100% Östersund har upphört därför annonserar vi i ÖP/LT på fredagar.

Svenska kyrkans barnverksamhet erbjuder bl.a. baby- och barnrytmik, öppet kyrkis. miniminiorer, miniorer & juniorer.

Barn och familj

Att sjunga i kör är inte bara kul – det är bra för hälsan också!

Sjung i kör!

Att sjunga i kör är inte bara kul – det är bra för hälsan också!

Bilder från sydsamisk-svensk mässa i Stora kyrkan Tisdag 6 februari i samband med Staare 2018 - 100 års jubileet av första samiska landsmötet på svenska sidan. Under gudstjänsten invigdes en ny biskopsstav tillverkad av Birgitta Ricklund. Medverkande var bl a biskop Eva Nordung Byström, Bo Lundmark, Katarina Barruk och Frode Fjellheim, AnnaSara Stenvall m.fl.
Efter gudstjänsten var det kyrkkaffe i församlingsgården där Bo Lundmark berättade om tillkomsten av Sámi soga lávlla, samernas nationalsång. Hela gudstjänsten teckenspråkstolkades.