Närbild på en elektrisk adventsljusstake som lyser i ett fönster.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Välkommen till Svenska kyrkan Östersund. Vi finns med i vardagen och vid högtid, i glädje såväl som sorg. Du är alltid välkommen, oavsett tro eller tvivel.

Någon trär en röd julkula på en grankvist.

Välkommen i jul

Välkommen att fira gudstjänst och upplev konserter under advent och jul – på plats eller digitalt. Här hittar du all information om vad som händer hos oss i advent och under jul.

Diamanterna- vår nya gosskör

Efter många års frånvaro kan vi nu med glädje åter addera en gosskör till våra barnkörer. Öppen för alla mellan 8-11 år som tycker om att sjunga.

Berörd av beroende

Välkommen till Svenska kyrkan Östersunds föreläsningsserie om olika aspekter av beroende.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Kontakta oss

Ring eller mejla oss vid frågor som rör verksamheten. Här hittar du personallista, telefonnummer, mejladresser och öppettider för expeditionen.

Bli medlem

Tack vare våra medlemmar kan Svenska kyrkan Östersund erbjuda en mångfaldig verksamhet och fortsätta hjälpa människor som behöver stöd. Bli medlem du också! Här kan du anmäla dig.

Barn och familj

Ta del av vår barnverksamheten som riktar sig till åldrarna 0-15 år. Kanske vill du som nybliven förälder besöka oss med ditt barn? Våra aktiviteter ger fina möjligheter att träffa och lära känna andra föräldrar, vuxna, barn och ungdomar.

Ungdom

Vill du träffa nya vänner, sjunga i kör, bli ung ledare eller behöver du någon att prata med? Vi har olika aktiviteter för dig som funderar över stort och smått i livet. Här finns något för alla, oavsett om du är troende eller sökare. Hoppas att vi ses!

Två gröna pratbubblor.

Samtal och stöd

När livet är svårt kan du behöva någon att prata med. Här hittar du information om olika samtal och stöd som vi erbjuder inom Svenska kyrkan Östersund. För präster och diakoner är tron på Gud självklar, men du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan eller vara troende för att prata med oss.

Mötesplats, fika, gemenskap

Mötesplatser

Ta en kopp kaffe, lyssna på en föreläsning, pyssla, sjung i kör, umgås och träffa andra. Vi erbjuder massor av trevliga aktiviteter varje vecka. Välkommen in i gemenskapen!

Musik i Stora kyrkan

I Stora kyrkan har du möjlighet att ta del av olika typer av högkvalitativa musikupplevelser med kör, orkester och orgel. Professionella musiker och sångare arbetar sida vid sida med församlingens körer. Vi erbjuder ett brett utbud av olika konsert- och musikevenemang i egen och andras regi. Slå dig ner och lyssna till musiken som fyller salen. Varmt välkommen!

Bilder på olika körer

Sjunga i kör

Östersunds församling bär en stark tradition av kör- och musikverksamhet. Det finns någonting för alla. Det viktigaste är att du vill sjunga tillsammans med andra, oavsett om du prövat det tidigare eller ej. Kom, sjung och ha roligt!

Månadskalendern

Månadskalendern samlar information om kommande månads gudstjänster, konserter, mötesplatser och barnaktiviteter. Kalendern skrivs ut och finns att hämta i våra kyrkor, du kan även få den skickad till din mejl som en pdf.

Gudstjänster

Varje vecka firar Östersunds församling olika typer av gudstjänster. Alla är välkomna att delta och lyssna, tända ett ljus, be en bön, eller bara sitta ner och känna ro och stillhet.

Andlig fördjupning

Andlig fördjupning handlar om att reflektera över vår tro och vårt liv. Kyrkan är en gemenskap av sökande, längtande människor, som tillsammans vandrar mot större helande och frihet inför Gud och människor. Svenska kyrkan Östersund och församlingarna runt Östersund erbjuder flera olika vägar och möjligheter för dig som är nyfiken på kristen tro och vill fördjupa dig i din andlighet.

Kyrkor, begravningsplatser, lokaler

Svenska kyrkan Östersund tillhandahåller och bedriver verksamhet i kyrkor, kapell, på begravningsplatser och andra lokaler. Här kan du läsa mer om dessa och vad som är aktuellt. Välkommen att besöka oss.