Sommarblommor
Foto: Marie Wallentin

Välkommen till Östersunds församling. Vi finns med i vardagen och vid högtid, när det är glädje såväl som sorg. Du är alltid välkommen, oavsett tro eller tvivel.

Kyrkofullmäktige 16 juni

Extrainsatt digitalt kyrkofullmäktige

Coronaviruset – aktuellt för Östersunds församling

Östersunds församling är medveten om den allvarliga situationen som råder i vårt samhälle och i världen med anledning av coronaviruset. Här kan du läsa hur vi agerar i våra gudstjänster och verksamheter.

Sommarkollo 2021

I augusti kan du som är 7-13 år vara med på sommarens dagkollo. Välkommen att lämna en intresseanmälan!

Aktivitetsdag för små och stora

Välkommen till en aktivitetsdag för barn och föräldrar i Lugnvikskyrkan tisdag 29 juni kl 10:00–12:00. Max 50 personer, föranmälan gäller.

Assistent i Värmestugan 100%

Just nu söker vi en assistent till Värmestugan. Vi söker dig som vill se hela människan och har erfarenhet av att möta människor med olika förutsättningar och i skilda livssituationer. Du kommer att arbeta i ett mindre team bestående av såväl andra anställda som av ideella medarbetare. Läs mer här

Välkommen till Utekyrkis

Hela juni fortsätter vi med Utekyrkis. Måndagar ses vi i Marielundskyrkans trädgård och på fredagar ses vi på någon närliggande lekpark. Varmt välkommen!

Barnvagnspromenad

Varje tisdag i juni kl 9:30 träffas vi utanför Marielundskyrkan och promenerar tillsammans upp mot Lillänge och rundan runt Lillsjön. Häng med!

telefon, kontakta oss

Kontakta oss

Ring eller mejla oss vid frågor som rör verksamheten. Här hittar du personallista, telefonnummer, mejladresser och öppettider för expeditionen.

Stöd till befolkningen i Gaza

Act Svenska kyrkan ger stöd till den drabbade civilbefolkningen i Gaza efter senaste tidens våldsamheteter. Stödet fokuseras på framförallt psykosocialt stöd, sjukvård, mat och andra förnödenheter samt återuppbyggnad av hem.

Illustratör: Helena Bergendahl

Svenska kyrkans nätvandrare

Begreppet nätvandring innebär att vara närvarande på internet där ungdomar finns och samtala, lyssna, stötta och stärka dem. Just nu utbildar sig en av våra församlingspedagoger till nätvandrare och delar här sina tankar om att vara kyrka där unga är.

Öppen kyrka

Varmt välkommen till våra öppna kyrkor som är bemannade. Det är ett stilla rum som du kan besöka för frid, bön och ljuständning. Max åtta personer samtidigt i rummet. Se våra öppettider här.

(Digital) Helgmålsringning varje lördag kl. 18:00

Varje lördag kl. 18:00 lägger vi ut en video med helgmålsbön från någon av våra kyrkor.

Under samma himmel

Palmsöndag 28 mars sänds en digital önskekonsert till förmån för Act Svenska kyrkan.

Digital musikandakt

Lördag den 20 mars uppmärksammar vi Marie Bebådelsedag med en digital musikandakt. Varmt välkommen att ta del av gemenskapen.

Bli medlem

Tack vare dig kan Östersunds församling erbjuda en mångfaldig verksamhet. Varje medlem behövs för att vi ska kunna fortsätta med vårt arbete. Vill du bli medlem? Anmäl dig här.

Kaffe med hopp

Med #Kaffemedhopp gör vi skillnad tillsammans. Genom att vara med och bjuda in till fika där vi även swishar en summa, kan vi tillsammans göra vårt fika extra gott.