Mötesplats, fika, gemenskap

Mötesplatser

Ta en kopp kaffe, lyssna på en föreläsning, pyssla, sjung i kör, umgås och träffa andra. Vi erbjuder massor av trevliga aktiviteter varje vecka. Välkommen in i gemenskapen!

I församlingens kyrkor möts människor för att fira gudstjänst, men kyrkorna är också mötesplatser med caféer, soppluncher, körer, studiegrupper och annan verksamhet. Till en del aktiviteter är det bara att dyka upp och vara med när det passar. För att vara med i andra grupper kan det krävas en anmälan eftersom man träffas en gång i veckan under en termin. Aktiviteterna leds antingen av församlingens personal eller av frivilliga medarbetare. Aktiviteterna återkommer oftast varje vecka men kan ställas in i vissa fall.

Rädisor

Kyrklunch med eftertanke

Välkommen att äta en torsdagslunch i Odensalakyrkan!

Måla

MålarGruppen

En verksamhet som vänder sig till dig som tycker om att måla, rita och teckna.

Lunch, bibel

Kyrklunch med andakt i Lugnvikskyrkan

Kyrklunchen är en mötesplats med trevlig samvaro, andakt och en lättare lunch i.

Sopplunch

Mat & Prat

Andakt, gemenskap och soppa.

Hantverk, symaskin

Handarbetsgruppen

Tycker du om att handarbeta? Då är Handarbetsgruppen något för dig! Ta med ditt eget material och var med i gemenskapen.

Unga och gamla träffas i Lugnvikskyrkan

Stickcafé

Välkommen till en mötesplats över alla åldrar. Vi samlas i Lugnvikskyrkan och umgås, fikar, arbetar med textilier och lär av varandra.

Gemenskap, träff

Träffpunkten

Det är alltid trevligt att ha en stund i veckan att se fram emot. Välkommen till träffpunkten, en mötesplats för dig som vill träffa andra och umgås.

Kvinna som fikar

Måndagscafé med Kvinnor för Mission

Kvinnor för Mission inbjuder till måndagscafé med andakt varannan måndag. Öppen gemenskapsträff med trevlig samvaro, andakt och enkelt fika.

Kaffe

Klövercafé

Välkommen till Odensalakyrkan för en kopp kaffe och trevligt umgänge.

Ett litet barn håller i en hjärtformad våffla.

Middag för Enastående

En verksamhet som vänder sig till dig som är ensamstående förälder och ditt/dina barn. Vi träffas för diskussioner om föräldrarollen, peppar och hjälper varandra i att vara kloka och sunda föräldrar till våra barn.

Pysselkväll för kvinnor

Välkommen till pysselkväll i Värmestugan för alla kvinnor 18 år och över. Det finns möjlighet att måla, lägga pussel eller pyssla med det som du tycker om

Mötesplats Marielundskyrkan

Röda Korset och Svenska kyrkan Östersund har startat en mötesplats dit flyktingar från Ukraina är välkomna att få hjälp med språkträning, samhällsinformation, möjlighet till uppkoppling, samtalsmöjligheter med mera. Vill du hjälpa till? Hör av dig till oss.

Händer som håller i en kopp

Värmestugan

Till Värmestugan kommer människor i olika livssituationer. Här kan man bland annat värma sig, få frukost och lunch, ta en dusch, tvätta sina kläder, få tillgång till dator och telefon. Men framförallt får man ta del av det mänskliga mötet i form av gemenskap, samtal, mänsklig värme och omsorg.

Bilder på olika körer

Sjunga i kör

Östersunds församling bär en stark tradition av kör- och musikverksamhet. Det finns någonting för alla. Det viktigaste är att du vill sjunga tillsammans med andra, oavsett om du prövat det tidigare eller ej. Kom, sjung och ha roligt!