Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Östersund Besöksadress: S Gröngatan 33, 83135 ÖSTERSUND Postadress: Box 3083, 83103 Östersund Telefon:+46(63)195000 E-post till Svenska kyrkan Östersund

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Begravning

Livet är en gåva av Gud.

Livet är en gåva av Gud. Samtidigt är livet bräckligt och skört. En dag orkar kroppen inte längre och hjärtat slutar att slå. Många gånger känns det som om livet är alldeles för kort. Men Bibeln talar om att Gud skänker evigt liv, att Gud är den som aldrig överger oss i liv eller död, att kärleken är starkare än döden och att Jesus öppnat en väg genom döden till nytt liv.

Begravning

Tillhör man Svenska kyrkan har man rätt till en kostnadsfri begravningsgudstjänst enligt Svenska kyrkans ordning. Begravningen kan då ske i kyrka eller begravningskapell och gudstjänsten leds av präst i Svenska kyrkan. Då ingår också kyrkomusiker och vaktmästare. Det är tjänstgörande präst som tillsammans med de anhöriga, kyrkomusiker samt övriga medverkande utformar begravningsgudstjänsten. Svenska kyrkans gudstjänster är öppna för alla och besökare kan inte nekas att delta. Det gäller även begravningsgudstjänster.  

Läs mer om begraving på kyrkogårdsförvaltningens sidor