Gemenskapsträffar

Vi erbjuder gemenskapsträffar dagtid onsdagar i Skårs kyrka och Örgryte församlingshem. Läs vårens program här!

Skårs kyrka

29/1 Fredriks auktionsrunda Fredrik Blidberg från Uppsala auktionkammare kommer och berättar för oss om dagens och morgondagens antikviteter.

12/2 Från Bönehus till Operahus – komiskt kåseri med sånginslag. Operasångaren Rolf Nilsson

26/2 Röhsska konstmuseet – dess historia och vad finns det i samlingarna. Konsthistoriker Lena Afraz Hafdell

11/3 Kvinnor tar plats – 100 år sedan kvinnornas rösträtt, vilka tog initiativ här i Göteborg, en spännande tid. Göteborgsguiden Ingela Eek

25/3 Soul, blues, lite jazz och folkmusik
Maria W Bohlin, sång, Leif Erichsson, bas, Kjell Dennersten piano

8/4 Se vi går upp till Jerusalem…
Församlingsherden i Örgryte, Jonathan Andersson

22/4 Visst gör det ont när knoppar brister… Vi hälsar våren välkommen med körsång och allsång, musik, dikt och vårtal. Torsdagskören, Stina Person, Annika Källstrand med flera.

Örgryte församlingshem

5/2 Selma Lagerlöf som resenär  - Gunnel Becker, från Selma Lagerlöfsällskapet, ger en skildring av Selmas resor och intrycken hon samlade på dessa.

19/2 Kicki Mårtensson, Sensus berättar om hur hon hittade sina biologiska rötter i Sri Lanka efter 33 år.

4/3 Bibliska kvinnliga gestalter i GT och NT Lars Winroth, Ira Tepfers och Eva Nilsson samtalar om 9 kvinnor ur Bibeln genom bibeltext och bild. 9 konstverk, 9 konstnärer, 9 livsberättelser. Vad kan vi nutidsmänniskor lära oss av dem?

18/3 Visföreställning om Barbro Hörberg ”Hör på Hörberg”. Basunteatern från Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke gestaltar Barbros liv genom livemusik, sång och teater.

1/4 Göteborgs gatunamn Författaren och kåsören i GP Lars O. Carlsson berättar i ord och bild hur olika gator fått sina namn.

15/4 Stadsvandringsguiden Berit Haller tar oss genom bildspel till några av stadens många sevärdheter.

29/4 ”Vårsång, musik och tal till våren” Anna Märta Leijon sjunger och talar.