Foto: Nicklas Olsson

Välkommen till Nyköpings församling, våra sju kyrkor och fyra kyrkogårdar. Här kan du finna glädje, ro, gemenskap och stöd genom gudstjänster, körsång, barngrupper, enskilda samtal och mycket mer.

VÄLKOMMEN TILL NYKÖPINGS FÖRSAMLING!

Församlingsexpeditionen är öppen för besök under våra besökstider.

För aktuella gudstjänster och aktiviteter, se kalendern högst upp på sidan eller läs vårt månadsblad genom att klicka här!

Dop och vigsel

Vill du läsa mer eller boka dop eller vigsel i en av Nyköpings församlings kyrkor? Du kan antingen preliminärboka här på webben genom att klicka här, eller ringa eller e-posta vår församlingsexpedition.

Sommar i Nyköpings församling

Musik i sommarkväll, sommarcaféer, friluftsgudstjänster och mycket mera. Välkommen att ta del av sommarens program.

Samtal och stöd

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Tidningen Avtryck mot en bakgrund av gräs och vita blommor

Läs senaste Avtryck

Avtryck delas ut som samhällsinformation till alla som bor i Nyköping. Här kan du läsa de senaste utgåvorna.

Verksamhet

Vill du träffa andra? Fika och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder och vill träffa andra föräldrar? Vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? Eller kanske vill du prata om tro och liv?

Kontakta oss

Vill du göra en bokning? Har du en fråga? Eller vill du samtala med en präst? Välkommen att höra av dig!

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten för unga

Svenska kyrkans nätvandrare för unga mellan 12-25 år finns på måndagar, torsdagar och söndagar kl 19.00-22.00. Du kan prata med oss om precis allt som livet kan innebära och innehålla.

Prosten Pihls Café

Välkommen till Prosten Pihls Café!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem