Foto: Janne Höglund

Välkommen till Nyköpings församling, våra sju kyrkor och fyra kyrkogårdar. Här kan du finna glädje, ro, gemenskap och stöd genom gudstjänster, körsång, barngrupper, enskilda samtal och mycket mer.

VÄLKOMMEN TILL NYKÖPINGS FÖRSAMLING!

Församlingsexpeditionen är öppen för besök under våra besökstider.

Se kalendariet för aktuella gudstjänster och evenemang.

Luciafirande

Så mörk är natten är natten i midvintertid... Välkommen att fira Lucia i någon av Nyköpings församlings kyrkor!

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2022

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Här hittar du de lediga tjänster som finns inom Nyköpings församling.

Läs senaste Avtryck

Avtryck delas ut till alla i Nyköping. Här kan du läsa de senaste utgåvorna.

Kontakta oss

Vill du göra en bokning? Har du en fråga? Eller vill du samtala med en präst? Välkommen att höra av dig!

En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.

Konfirmation 22/23

Är du född 2008 eller tidigare och sugen på att konfirmera dig? Nu är det dags att anmäla sig!

Verksamhet

Vill du träffa andra? Fika och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder och vill träffa andra föräldrar? Vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? Eller kanske vill du prata om tro och liv?

Boka dop eller vigsel

Vill du boka dop eller vigsel i en av Nyköpings församlings kyrkor? Då kan du antingen preliminärboka här på webben genom att klicka här, ringa eller e-posta vår församlings expedition.

Sjung i kör!

Intresserad av att sjunga i kör? Är du bas eller tenor? Välkommen till någon av våra vuxenkörer!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Samtal och stöd

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

En församling sitter i kyrkans bänkrader.

Fira gudstjänst

Varje vecka firas andakter, gudstjänster och mässor i Nyköpings kyrkor. Du är alltid välkommen! I kalendariet här nedan hittar du aktuellt program.