Arbeta med oss

Kul att du har hittat hit! Här finns information om lediga jobb, Nyköpings församling och den vackra staden Nyköping.

Vi är nära hundra medarbetare med olika bakgrunder och intressen. En del brinner för att möta människor i utsatthet eller trimma perfekta gräskanter på kyrkogården, andra är uppslukade av att skapa predikan. Tillsammans förenas vi i en önskan om att - på olika sätt - ge var och en i Nyköping ett gott bemötande.

Under december 2018 genomfördes en så kallad temperaturmätning i Nyköpings församling. 63 av 80 anställda besvarade enkäten.

Resultatet var generellt mycket positivt. 85 % eller fler håller med i följande påståenden:

• jag mår bra i mitt arbete
  • jag har tydliga mål
  • vi bemöter varandra på ett bra sätt
  • jag är nöjd med min chefs/arbetsledares ledarskap
  • jag har den kunskap jag behöver för att använda befintlig teknik.

FAKTA OM ORGANISATIONEN
Svenska kyrkan i Nyköping har över 21 000 medlemmar, cirka 80 anställda, hundratals ideella och förtroendevalda. Församlingen omsätter cirka 85 miljoner kronor per år.

Mer information om verksamheten, prioriterade mål och ekonomiska nyckeltal hittar du i årsredovisningen. Klicka här för att ladda ner årsredovisningen för 2017.

NYKÖPING - EN VÄXANDE STAD VID HAVET
Nyköping är en av Sveriges äldsta städer, lligger vid kusten en timme söder om Stockholm och sju minuter från Stockholm Skavsta flygplats. Här finner du en stad i behagligt format, mitt i det sörmländska kulturlandskapet och alldeles invid havet.

Den senaste 10-årsperioden har Nyköpings kommun haft den största ökningen av bostadsbyggandet i Sverige. I centrala Nyköping bor i dag cirka 35 000 personer och i hela kommunen cirka 55 000. Och staden fortsätter att växa!

Läs mer på nykoping.se/Boinykoping

MÖT karin, som är engagerad i en av nyköpings kyrkor