Foto: Gustaf Hellsing

Kontakta oss

Vill du göra en bokning? Har du en fråga? Eller vill du samtala med en präst? Välkommen att höra av dig!

Boka dop

Vill du boka dop i en av Nyköpings församlings kyrkor? Då kan du antingen preliminärboka här på webben, ringa eller eposta vår församlings expedition.

Boka vigsel

Vill du boka vigsel i en av Nyköpings församlings kyrkor? Då kan du antingen preliminärboka här på webben, ringa eller eposta vår församlings expedition.

Samtal och stöd

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

KONTAKTA FÖRSAMLINGSEXPEDITIONEN

Församlingsexpeditionen har följande öppettider:

Måndag, tisdag kl 10.00-12.00 samt 13.00-15.00
Onsdag kl 13.00-15.00
Torsdag, fredag kl 10.00-12.00 samt 13.00-15.00

Telefon: 0155-751 00
E-postnykoping.pastorsexp@svenskakyrkan.se
Postadress: Box 103, 611 23 Nyköping

KONTAKTA KYRKOGÅRDSEXPEDITIONEN
Kyrkogårdsexpeditionens telefontider:
Måndag, tisdag kl 10.00-12.00
Onsdag kl 13.00-15.00
Torsdag, fredag kl 10.00-12.00

Telefon:  0155-751 03
E-postnykoping.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se
Postadress: Box 103, 611 23 Nyköping

Kontakta församlingens medarbetare

Präster

Prästerna i Nyköpings församling leder gudstjänster och andakter. Till uppgifterna hör också att döpa, konfirmera, viga och begrava. Prästen undervisar i kristen tro och livsfrågor. En viktig del i arbetet är att samtala med andra i grupp, eller enskilt i förtroende som då kallas själavård.

Diakoner och diakoniassistenter

Diakoner och diakoniassistenter i Nyköpings församling arbetar med kyrkans sociala arbete. En viktig del i arbetet är att samtala med andra i grupp, eller enskilt i förtroende som då kallas själavård.Befinner du dig i en svår situation? Behöver du någon att prata med? Kontakta oss gärna!

Musiker

Ska du gifta dig och vill diskutera musiken? Planerar du en begravning och vill få förslag på psalmer? Vill du börja sjunga i en av våra många körer? Kontakta oss gärna!

Pedagoger

Är du som förälder nyfiken på vår barn- och ungdomsverksamhet? Är du lärare och vill ta med din klass till kyrkan? Är du ung och vill konfirmera dig? Hör av dig till oss!

Värdinnor och lokalvårdare

Värdinnornas och lokalvårdarnas jobb fylls med många olika arbetsuppgifter. Oss kan du bland annat fråga om allt som rör lokalvård, inköp och servering.

Församlingsexpeditionen

På församlingsexpeditionen i Kyrkans hus hittar du assistent, hr-chef, kommunikatör och koordinator.

Kyrkogårdsenheten

Kontakta oss med frågor om bland annat Nyköpings församlings kyrkogårdar, gravar, gravrätt och skötsel.

Fastighet och kyrkvaktmästeri

Har du frågor om våra kyrkor och byggnader? Är du nyfiken på vad som skiljer kyrkvaktmästarens jobb från vaktmästarens? Hör gärna av dig!

Ekonomi

Servicebyrån ansvarar för ekonomisk redovisning och lönehantering för församlingar i Nyköpings kontrakt.

fakturaadresser

Fack 77801595
750 15 Uppsala
Organisationsnummer: 252004-7552

Faktura via epost:

77801595@faktura.svenskakyrkan.se
Till denna adress kan du skicka fakturor i PDF-format.
Skicka enbart en faktura per mejl. Ange referens.

E-faktura:

E-fakturaadress: 2520047552