Öppen förskola

I Öppna förskolan träffar ni andra barn och föräldrar. Vi leker, sjunger och fikar!

Varmt välkommen till Öppna förskolan

Öppna förskolan riktar sig till familjer med barn 0–5 år.
Under hösten 2020 anpassar vi oss efter rådande rekommendationer. Vi har sångstund på tisdagar kl 14.00 och 15.00 och på onsdagar kl 11.00 och 12.30.  Ingen föranmälan behövs, det är bara att dyka upp.

Tid och plats

Tisdagar kl 13.00–16.00 i  S:t Matteus kyrka, Vanadisvägen 35.
Start 1 september 2020.

Onsdagar kl 10.00–13.00 i Mikaelskapellet, Karlbergsvägen 64. 
Start 2 september 2020.
 
Öppna förskolan avslutas vecka 50.
Höstlov vecka 44.

Övrig verksamhet för barn och familj

En folder har skickats ut i början av augusti till alla hushåll med barn i åldern 0-11 år som tillhör S:t Matteus församling, ladda ner den här

Facebook

Förutom här på hemsidan uppdaterar vi löpande på facebook, (öppen sida). Följ oss! https://www.facebook.com/pg/stmatteus/posts/

/Barn-och familjeteamet i S:t Matteus församling

 

Har du frågor, kontakta oss gärna:

Marie Svalbring Bergstrand, församlingspedagog, tel 08-555 218 23
Liselotte Frisk, kyrkomusiker, 08-555 218 26
Susanne Åberg, diakon, 08-555 218 13
Hilda Rudén, fritidsledare, 08-555 218 27

 

Läs artikel om pappa Tomasz med sonen Anton på öppna förskolan

KYRKANS ÖPPNA FÖRSKOLA – MÖTESPLATS MED VÄRME OCH ATMOSFÄR

Öppna förskolan i S:t Matteus är öppet för alla, två dagar i veckan. Hit kommer barnen tillsammans med sina vuxna och leker, pratar, fikar, byter erfarenheter och skapar relationer till andra familjer i samma situation. Jag är på besök en onsdag i Mikaelskapellet på Karlbergsvägen, och där, mitt bland kuddar, gosedjur, bilar och annat sitter Anton och hans pappa Tomasz. Jag passar på att ställa några frågor om vad Öppna förskolan har betytt för deras familj.

1. Hur kom du och din familj i kontakt med S:t Matteus?

 Vi bor i närheten av Mikaelskapellet och vårt barn Anton döptes här. I samband med en promenad såg vi att S:t Matteus anordnade babycafé på fredagar och min fru och Anton deltog i det vid flera tillfällen. När det blev dags för min föräldraledighet kändes det naturligt att fortsätta i brnverksamheten men då då i Öppna förskolan.  


2. Vad har det betytt för dig och Anton i er vardag att komma till Öppna förskolan?

 Redan den första föräldralediga veckan deltog jag och Anton på kyrkans öppna förskola i både Matteuskyrkans och Mikaelskappellets lokaler. Vi kände oss hemma från första stund, vilket förmodligen förklarar att vi återkommit nästintill samtliga tisdagar och onsdagar under vår lediga tid tillsammans. Jag blev framförallt glad över att se att Anton hade så himla kul med de andra barnen och den fantastiska personalen. När det var dags för sångstund såg jag hur Anton sken upp av glädje och gjorde sig redo för dagens höjdpunkt. 

Dessutom har det varit givande för mig att umgås med andra föräldrar och öppna förskolans personal för att utbyta erfarenheter. Vidare har det varit lyxigt att det serveras kaffe, fika och/eller lunch till ett rimligt pris som dessutom skänks till välgörande ändamål. Mikaelskappellets gulaschsoppa rekommenderas varmt! I S:t Matteus öppna förskola har Anton bland annat utvecklat sin förmåga att krypa, äta på egen hand och gå/springa. Jag vet inte om han kommer minnas något av denna tid, men jag vet att jag kommer berätta om tiden på öppna förskolan med glädje och värme. 

 3. Planerar ni att komma tillbaka i någon annan av kyrkans verksamheter?

 Ja, vi är lite sugna på att testa på Klapp och Klang framöver.

4. Vad skulle du vilja säga till föräldrar som ännu inte besökt vår öppna förskola?

Stämningen, atmosfären och generositeten på S:t Matteus öppna förskola bidrar till att föräldraledigheten känns meningsfull, både för ditt barn och dig som förälder. Det är helt klart värt att besöka verksamheten och bli inte överraskad om du och ditt barn kommer stormtrivas.

Inger Wallin