S:t Matteus församling Besöksadress: Västmannagatan 92, 11343 STOCKHOLM Postadress: Box 23070, 10435 STOCKHOLM Telefon:+46(8)55521800 E-post till S:t Matteus församling

Öppen förskola

I Öppna förskolan träffar ni andra barn och föräldrar, Vi leker, sjunger och fikar!

Tid och plats

Tisdagar kl 13.00–16.00 i S:t Matteus församlingssal, Vanadisvägen 35. Öppna förskolan har lov veckorna 9 och 16. Terminsavslutning 21 maj.

Onsdagar kl 10.00–13.00 i Mikaelskapellet, Karlbergsvägen 64. Start för våren 30 januari. Lov veckorna 9 och 16. Terminsavslutning 22 maj.

Ladda ner Barn- och familjeprogrammet för våren här.

Varmt välkommen till oss! Öppna förskolan är för familjer med barn 0–5 år. Vi har sångstund på tisdagar kl 14.00 och på onsdagar kl 11.00. Hos oss finns mikrovågsugn, skötbord och många leksaker att leka med. Ingen föranmälan behövs, det är bara att dyka upp.

Vi serverar sopplunch (50 kr) för barn och föräldrar på onsdagar 11.30.

Ledare:

Hilda Rudén, fritidsledare, 08-555 218 27
Evelina Pellving 08-555 218 29
Erika Nyman, präst, 076-525 78 14

Läs artikel om pappa Tomasz med sonen Anton på öppna förskolan

KYRKANS ÖPPNA FÖRSKOLA – MÖTESPLATS MED VÄRME OCH ATMOSFÄR

Öppna förskolan i S:t Matteus är öppet för alla, två dagar i veckan. Hit kommer barnen tillsammans med sina vuxna och leker, pratar, fikar, byter erfarenheter och skapar relationer till andra familjer i samma situation. Jag är på besök en onsdag i Mikaelskapellet på Karlbergsvägen, och där, mitt bland kuddar, gosedjur, bilar och annat sitter Anton och hans pappa Tomasz. Jag passar på att ställa några frågor om vad Öppna förskolan har betytt för deras familj.

1. Hur kom du och din familj i kontakt med S:t Matteus?

Vi bor i närheten av Mikaelskapellet och vårt barn Anton döptes här. I samband med en promenad såg vi att S:t Matteus anordnade babycafé på fredagar och min fru och Anton deltog i det vid flera tillfällen. När det blev dags för min föräldraledighet kändes det naturligt att fortsätta i brnverksamheten men då då i Öppna förskolan.

2. Vad har det betytt för dig och Anton i er vardag att komma till Öppna förskolan?

Redan den första föräldralediga veckan deltog jag och Anton på kyrkans öppna förskola i både Matteuskyrkans och Mikaelskappellets lokaler. Vi kände oss hemma från första stund, vilket förmodligen förklarar att vi återkommit nästintill samtliga tisdagar och onsdagar under vår lediga tid tillsammans. Jag blev framförallt glad över att se att Anton hade så himla kul med de andra barnen och den fantastiska personalen. När det var dags för sångstund såg jag hur Anton sken upp av glädje och gjorde sig redo för dagens höjdpunkt.

Dessutom har det varit givande för mig att umgås med andra föräldrar och öppna förskolans personal för att utbyta erfarenheter. Vidare har det varit lyxigt att det serveras kaffe, fika och/eller lunch till ett rimligt pris som dessutom skänks till välgörande ändamål. Mikaelskappellets gulaschsoppa rekommenderas varmt! I S:t Matteus öppna förskola har Anton bland annat utvecklat sin förmåga att krypa, äta på egen hand och gå/springa. Jag vet inte om han kommer minnas något av denna tid, men jag vet att jag kommer berätta om tiden på öppna förskolan med glädje och värme.

3. Planerar ni att komma tillbaka i någon annan av kyrkans verksamheter?

Ja, vi är lite sugna på att testa på Klapp och Klang framöver.

4. Vad skulle du vilja säga till föräldrar som ännu inte besökt vår öppna förskola?

Stämningen, atmosfären och generositeten på S:t Matteus öppna förskola bidrar till att föräldraledigheten känns meningsfull, både för ditt barn och dig som förälder. Det är helt klart värt att besöka verksamheten och bli inte överraskad om du och ditt barn kommer stormtrivas.

Inger Wallin