Foto: Stefan Andersson

Hyra lokal i Brämaregårdens kyrka och prästgården

Hyr lokal i prästgården och församlingshemmet i Brämaregården som ligger ett stenkast från Vågmästareplatsen.

Besöksadress Brämaregårdens kyrka

Brämaregårdens kyrka (länk till karta)
Hisingsgatan 26, 417 02 Göteborg
Hållplats: Vågmästareplatsen

Tillgänglighet

Se information om tillgänglighet för personer med funktionsvariationer i Brämaregårdens kyrka i Tillgänglighetsdatabasen (länk).

Olika maxantal för deltagare vid dop, vigsel och begravning i olika kyrkor.

Enligt regeringens och Folkhälsomyndighetens restriktioner från den 1 juni 2021 får det vara fler än åtta deltagare exklusive personal vid dop, vigsel och begravning i Lundby församling. Maxantalet är olika i olika kyrkor beroende på lokalens utrymme.
För närvarande inga begravningar i Lundby gamla kyrka.
Vid hyra av lokal tillåts max åtta personer. Hör av dig till expeditionen om du har frågor om din bokning: tfn 031-731 68 00

Priser

Att hyra samlingslokal i Lundby församling i samband med dop, vigsel eller begravning kostar 500 kronor. Priserna gäller samtliga samlingslokaler.

För övrig uthyrning – kontakta församlingens expedition för att få information om vad det kostar att hyra den lokal du är intresserad av.

Boka

Lundby församling hyr ut lokaler för fika i samband med dop, konfirmation, vigsel och begravning, samt till föreningars sammankomster. För att boka lokal, eller om du har frågor, kontakta expeditionen, tfn. 031-731 68 00.

Observera att under rådande omständigheter hyr vi enbart ut lokaler till sällskap med max åtta personer. Lundby församling genomför verksamheter i enlighet med Folkhälsomyndighetens och regeringens restriktioner.

Stora salen

Den största samlingslokalen har sittplatser för 60 personer. Salen är utrustad med ljudsystem för förstärkning av tal, projektor och ett piano. Tillgång till pentry och porslin.

Lilla salen

I lilla salen ryms 20 sittplatser. Lokalen saknar teknisk utrustning. Det finns tillgång till stort kök med porslin.

Prästgården

Prästgården är en separat byggnad i anslutning till kyrkans trädgård. Här finns sittplats för 30 personer, med tillgång till kök och porslin. Det finns ingen teknisk utrustning i lokalen.

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.