Stenen med porlande vatten, Biskopsgårdens kyrka
Foto: Benny Ottosson

Biskopsgårdens kyrka

Biskopsgårdens kyrka på Vårväderstorget är en öppen och trygg plats som inbjuder till fördjupade möten med dig själv, med andra, och med Gud.

Biskopsgårdens kyrka på Vårväderstorget är en öppen och trygg mötesplats. Hit är du välkommen oavsett kön, sexuell läggning, bakgrund eller åsikt. 

Välkommen in i kyrkan för att tända ljus, sitta ner en stund och be en bön.
Du är varmt välkommen att fira gudstjänst, vara med i någon av våra verksamheter eller för att prata med oss.
Det går också bra att boka ett samtal med en präst eller en diakon.

Välkommen att engagera dig ideellt i kyrkan och var med och bidra till en trygg närmiljö. Tillsammans är vi mycket mer!

Anna Merkander, diakon och distriktschef i Biskopsgården

Besöksadress Biskopsgårdens kyrka

Biskopsgårdens kyrka (länk till karta)
Vårvädersgatan 8, 418 31 Göteborg
Hållplats: Vårväderstorget 

Tillgänglighet

Se information om tillgänglighet för personer med funktionsvariationer i Biskopsgårdens kyrka i Tillgänglighetsdatabasen (länk).

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.