SKapelse & skapande. Gudstjänst och trädgårdshäng, 2013.
Foto: Malin Lingnert

Brämaregårdens kyrka

En kyrka som är öppen, livsbejakande, äkta och varm.

Besöksadress Brämaregårdens kyrka

Brämaregårdens kyrka (länk till karta) 
Hisingsgatan 26, 417 02 Göteborg
Hållplats: Vågmästareplatsen  

Tillgänglighet

Se information om tillgänglighet för personer med funktionsvariationer i Brämaregårdens kyrka i Tillgänglighetsdatabasen (länk).

Brämaregårdens kyrka är en enkel byggnad i trä. Innanför husen, som också rymmer församlingslokaler och arbetsrum, döljer sig en underbar trädgård.

Det passar bra ihop med livet inuti kyrkan. Här handlar mycket om enkelhet och vardag, med en vision som handlar om alla människors rätt att vara sig själva och bli respekterade för det. En plats där vi odlar kreativitet, glädje och relationer.

Vi möts till gudstjänst, samtal, lek och sång. Välkommen att vara med, som den du är!

Susanne Rikner, präst och distriktschef Brämaregården

Det händer i Brämaregårdens kyrka

Ät vardagsmiddag tillsammans, sjung i kör, var med i skaparverkstad, bokkvällar, häng med kompisar eller fördjupa din tro.

Om Brämaregårdens kyrka

Brämaregårdens kyrka uppfördes efter ritningar av den kände arkitekten Sigfrid Ericson och stod klar 1925. Kyrkan är utformad i tidstypisk nyklassicistisk stil. Under åren har kyrkan genomgått både till- och ombyggnader.

Utforska Brämaregårdens kyrka 360⁰

Ta en digital rundtur med audioguide i Brämaregårdens kyrka! Sätt på ljudet om du vill lyssna till informationen om kyrkan.

Hyra lokal i Brämaregårdens kyrka och prästgården

Hyr lokal i prästgården och församlingshemmet i Brämaregården som ligger ett stenkast från Vågmästareplatsen.

Personal i Brämaregårdens kyrka

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord.

Brämaregårdens  kyrka och församlingshem.

Expeditionen

Du bokar dop, vigsel eller begravning samt hyra av lokaler genom att kontakta expeditionen, som givetvis även kan guida dig rätt om du har andra frågor. Lundby församlings expedition ligger i Brämaregården.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.