Det händer i Biskopsgårdens kyrka

Kom in och upptäck något nytt. Sjung i kör, fika och umgås, eller få en stunds stillhet under andakten på onsdagar.

Verksamhet i Biskopsgårdens kyrka:

Rytmik i Biskopsgården

Mysig sång- och rytmikstund i Biskopsgårdens kyrka på fredagar under terminerna. Vi fikar efteråt. Läs mer om rytmiken här.

Fritids och Lov i Länsmansgården

Kyrkfritids i Biskopsgården

Välkomna alla barn från åk 3-6 till mysiga Kyrkfritids! Här kan du baka, pyssla, leka ute och inne, spela musik och prata om allt möjligt.

Sångfabriken

Sångfabriken är en grupp för barn i klass 2-5 som älskar att sjunga, men som också vill pyssla och spela spel. Vi träffas på torsdagar kl. 15-17 i Biskopsgårdens kyrka. Vi uppträder flera gånger per termin, både i kyrkan och vid andra evenemang i området! Vi sjunger på olika språk och sätter rörelser till sångerna.

Musikfabriken

Lär dig olika instrument med musikpedagog Helena! Vi spelar piano, gitarr och olika trummor. Och sjunger så klart! För barn och ungdomar i åk 4-7. Gruppen träffas på tisdagar i Biskopsgårdens kyrka, läs mer här. Välkommen med din anmälan.

Körsångare ur kören KLUSTER sjunger

KLUSTER

En vuxenkör som sjunger flerstämmiga sånger a cappella, skrivna i en klassisk körtradition eller utifrån olika folkmusikaliska traditioner. Vi väljer oftast musik från cirka 1960 och framåt.

Torsdagar i Biskop

Välkommen till Biskopsgårdens kyrka! En torsdag i månaden fylls huset av aktiviteter för alla åldrar.

Öppen kyrka i Biskopsgården

Varje onsdag kl. 13-14.30 är kyrkan öppen för egen bön och ljuständning. Enkel fika finns.

Mötesplats Biskopsgården

Kom och fika, träffa gamla vänner och lär känna nya! Det serveras smörgåsfika kl. 11.

Gudstjänst med Små & Stora

Gudstjänst med Små & Stora är en enkel gudstjänst med sång, psalmer, ord och ibland drama. Här får barnen extra utrymme och bidrar på olika sätt i gudstjänsten.

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Om Biskopsgårdens kyrka

Biskopsgårdens kyrka var färdigbyggd 1961 och ansågs då den byggdes ha ett djärvt och okonventionellt yttre och utgör fortfarande en speciell del av stadsbilden kring området kring Vårväderstorget.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.