Toleredskyrkan

Du är alltid välkommen till Toleredskyrkan! Här kan du till exempel tända ett ljus och sitta ned en stund, boka enskilt samtal eller delta i någon av våra verksamheter.

Besöksadress Toleredskyrkan

Toleredskyrkan (länk till karta)
Vinlandsgatan 2, 417 27 Göteborg
Hållplats: Toleredsgatan

Tillgänglighet

Se information om tillgänglighet för personer med funktionsvariationer i Toleredskyrkan i Tillgänglighetsdatabasen (länk).

Kyrkan har sedan den uppfördes haft mycket aktiviteter för barn och ungdomar, vilket vi är glada över att kunna fortsätta med. Men det sker mycket mer inom Toleredskyrkans väggar såsom körer för olika åldrar, konserter, samtalsgrupper och frukostträffar med intressanta föredrag.

På söndagarna firar vi gudstjänst. Efter gudstjänsten är du välkommen att stanna kvar på en kopp kaffe eller en liten pratstund.

Du kan kontakta oss via telefon eller mail, och du är alltid välkommen att ringa på församlingshemmet om du vill sitta ned en stund i kyrksalen i lugn och ro. Kanske också tända ett ljus eller boka enskilt samtal med präst eller diakon.

Välkommen till Toleredskyrkan!

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.