Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Det händer i Toleredskyrkan

Följ med på promenad!

På tisdagar finns det möjlighet att följa med på promenad vid Slätta damm tillsammans med andra. Vi samlas kl. 14.00 vid Café Slätta damm. I år går vi sista gången den 13 december och sedan startar tisdagspromenaderna den 24 januari igen.

Verksamhet i Toleredskyrkan:

Liten & Stor Toleredskyrkan

För barn i åldern 0-3 år i sällskap med en vuxen. Tisdagar och torsdagar kl. 09.30–11.30 under terminerna. Läs mer här.

Barnkör i Toleredskyrkan

Varje tisdag är det barnkör i Toleredskyrkan för dig som går i årskurs ett och uppåt. Vi medverkar i gudstjänster, konserter och luciatåg. Andakter, sång, glädje och gemenskap är ledord för kören!

Tolereds toner

Kör för alla oavsett erfarenhet men som vill sjunga enklare stämsång. Både kvinnor och män är välkomna. Kören framträder framförallt i gudstjänster i Toleredskyrkan, men ibland också på andra platser. Kom och prova om det är något för dig! Läs mer här.

Hållplats Tolered

Varje torsdag kl. 13-15 är du välkommen till Toleredskyrkan för en enkel kopp kaffe/te och samtal. Ofta finns möjlighet att gå in i kyrkan för ljuständning och enskild andakt. Det finns pocketböcker att låna och tidningar att läsa.

Följ med på promenad!

På tisdagar finns det möjlighet att följa med på promenad vid Slätta damm tillsammans med andra. Vi samlas kl. 14.00 vid Café Slätta damm. I år går vi sista gången den 13 december och sedan startar tisdagspromenaderna den 24 januari igen.

Scouter

Gillar du att vara ute i naturen och att få prova på nya saker? Häng med scouterna i Tolered! Scouterna är för barn och ungdomar från 8 år som vill träffa andra med intresse för och nyfikenhet på skog, natur och kristen gemenskap.

Gudstjänst med små och stora

Gudstjänst med Små & Stora är en enkel gudstjänst med sång, psalmer, ord och ibland drama. Här får barnen extra utrymme och bidrar på olika sätt i gudstjänsten.

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.