Lundby gamla kyrka

Välkommen in i det levande kulturarvet!

besöksadress Lundby gamla kyrka

Lundby gamla kyrka (länk till karta)
Gamla Lundbygatan 35, 418 75 Göteborg
Hållplats: Lundby gamla kyrka eller Eketrägatan

Tillgänglighet

Se information om tillgänglighet för personer med funktionsvariationer i Lundby gamla kyrka i Tillgänglighetsdatabasen (länk).

för närvarande Inga begravningar i lundby gamla kyrka

I enlighet med regeringens och Folkhälsomyndighetens skärpta restriktioner håller Lundby församling för närvarande inga begravningar i Lundby gamla kyrka på grund av alltför litet utrymme i lokalen. Det går bra att boka begravning i någon av församlingens andra kyrkor. Kontakta expeditionen: 031-731 68 00 eller lundby.forsamling@svenskakyrkan.se.
Olika kyrkor har olika maxantal för deltagare vid dop, vigsel och begravning i Lundby församling beroende på kyrkolokalens storlek.

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.