Kvismare församling

En landsbygdsförsamling öster om Örebro, med tre kyrkor och tillhörande kyrkogårdar. En öppen gemenskap där människor i alla åldrar och livssituationer kan möta Gud och varandra.

En barnhand håller en glaskula som föreställer en jordglob.

Fasteutmaningen

Var med i församlingens fasteutmaning. Varje vecka får du en ny utmaning och ett nytt klimattips.

Gudstjänster i församlingen

Här kan du läsa mer om veckans gudstjänster

Hink med trädgårdsredskap.

Odla tillsammans i Stora Mellösa

Vi är igång året runt! Vi odlar tillsammans i Stora Mellösa! Söder om Stora Mellösa kyrka (Boas åker) finns en gräsyta som vi odlar upp tillsammans! Välkommen att vara med. Vi träffas måndagar kl. 10.00 ute, eller vid behov inne i kyrkan.

Årets gravskötselfakturor

Snart kommer era fakturor för årets gravskötsel. Vi vill göra er uppmärksamma på att det skett prishöjningar på grund av ökade omkostnader. Se broschyr med aktuella avgifter

Bild på påskliljor och text Påsken i Kvismare församling

Påsken i Kvismare församling

Välkommen att fira påsk tillsammans i våra kyrkor

Vårens församlingsblad

Här kan du ladda ner och läsa vårens församlingsblad genom att klicka på länken.

Kasse med mat

Dela lika under samma himmel

Världen är hungrigare än någonsin fast det produceras mer än tillräckligt med mat. Att dela med sig har aldrig varit viktigare. Genom en gåva till Act Svenska kyrkan bidrar du till att fler kan äta sig mätta.

Akut stöd till Ukraina

Så här kan du stötta Ukraina och våra vänner i Barnens Ambassad. Här finns bankgiro och swishnummer så du kan ge en gåva som kommer fram.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Film från Stora Mellösa kyrktorn

Se vår film med utsikt från kyrktornet i Stora Mellösa

Digitala gudstjänster och evenemang i Svenska kyrkan

Vissa församlingar sänder gudstjänster och andra evenemang på webben. Se mer i den gemensamma kalendern och i appen Kyrkguiden. På så sätt kan du vara med via länk och du kan också se eller höra en del gudstjänster via SVT eller Sveriges radio.

Gravstenssäkring på kyrkogårdarna

Nu har har vi testat alla gravstenar på Stora Mellösa, Norrbyås och Gällersta kyrkogårdar. Nedlagda stenar behöver åtgärdas. Har du en grav vars gravsten är bristfälligt förankrad eller har bedömts som farlig på annat sätt, så får du ett brev med information om att åtgärda stenen. När ni åtgärdat stenen kontaktar ni oss så vi kan kontrollera att den är säker. Har du frågor är du alltid välkommen att ringa oss, tel. 019-586100

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Närbild på en ung kvinna med uppsatt hår, som håller i ett paraply.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Egentligen borde Maria inte alls passa in i vår kyrka idag. Nej inte i samhället över huvud taget. Vi kanske skall stryka Jungfru Maria? Vi lever ju trots allt på 2000-talet." Läs Tankar inför helgen.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Återvätning - en klimatåtgärd som minskar utsläpp av växthusgaser

Publicerad:

Karlstads stift har i samarbete med Skogsstyrelsen valt ut ett antal områden av torvmarker som ska återvätas runt om i Värmland under 2023.

Aurinkomme ylösnousi

Publicerad:

Pääsiäiskertomus alkaa aina pitkäperjantaista, yön pimeydestä ja taistelusta hyvän ja pahan välillä.

Vår sol gick upp

Publicerad:

Påskberättelsen börjar alltid i långfredagen, i nattens mörker och kampen mellan gott och ont.

Mämmipäivä pappilassa

Publicerad:

Kahvintuoksu sekoittuu puheensorinaan vanhassa Hedvigin pappilassa Norrköpingissä. Ensin vaihdetaan kuulumisia sittenmaanantairyhmä alkaa suunnitella mämmipäivää.

Memmadag i prästgården

Publicerad:

Kaffedoften blandas med sorlet i den gamla Hedvigs prästgård i Norrköping. Först utbyts nyheter, sedan börjar den finskspråkiga måndagsgruppen planera memmadagen.

Frågor och meddelanden till oss i Kvismare församling. Kryssa gärna i vad ärendet avser nedan

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Kvismare församling samarbetar med studieförbundet SENSUS