Foto: fotobieshutterb

Kvismare församling

En landsbygdsförsamling öster om Örebro, med tre kyrkor och tillhörande kyrkogårdar. En öppen gemenskap där människor i alla åldrar och livssituationer kan möta Gud och varandra.

Aktuella gudstjänster i församlingen

Här kan du läsa mer om veckans gudstjänster

Samtalsgrupp och bibelstudium i Norrbyås

Under våren kommer vi att ha två studiegrupper jämna tisdagar i Klockargården. Läs mer om du är nyfiken.

Ekumenisk gökotta

Kristi himmelsfärds dag (torsdag 26 maj) kl. 10.00 ute vid Klockargården Norrbyås. Dagens rubrik: Herre över allting Präst Gunlög Axelsson Ölund, kantor Terhi Aho. I samarbete med Hidingsta Baptistförsamling. Medtag fikakorg. Kyrkskjuts, tel. 019-586100 senast ti 24/5 kl. 12.

Hink med trädgårdsredskap.

Odla tillsammans i Stora Mellösa

Vi är igång året runt! Vi odlar tillsammans i Stora Mellösa! Söder om Stora Mellösa kyrka (Boas åker) finns en gräsyta som vi odlar upp tillsammans! Välkommen att vara med. Vi träffas måndagar kl. 10.00 ute, eller vid behov inne i kyrkan.

Sommarens församlingsblad

Här kan du ladda ner och läsa sommarens församlingsblad genom att klicka på länken.

Pojke står på en soptipp.

Dela lika under samma himmel

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Act Svenska kyrkan arbetar med partner över hela världen för att främja en hållbar och rättvis matförsörjning.

Akut stöd till Ukraina

Så här kan du stötta Ukraina och våra vänner i Barnens Ambassad. Här finns bankgiro och swishnummer så du kan ge en gåva som kommer fram.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Film från Stora Mellösa kyrktorn

Se vår film med utsikt från kyrktornet i Stora Mellösa

Digitala gudstjänster och evenemang i Svenska kyrkan

Vissa församlingar sänder gudstjänster och andra evenemang på webben. Se mer i den gemensamma kalendern och i appen Kyrkguiden. På så sätt kan du vara med via länk och du kan också se eller höra en del gudstjänster via SVT eller Sveriges radio.

Gravstenssäkring på kyrkogårdarna

Nu har vi testat alla gravstenar på Norrbyås och Gällersta kyrkogårdar. Nedlagda stenar behöver åtgärdas. Har du en grav vars gravsten är bristfälligt förankrad eller har bedömts som farlig på annat sätt, så får du ett brev med information om att åtgärda stenen. Med start i september 2021 så kommer vi att börja testa gravstenar på Stora Mellösa kyrkogård, och vi hör av oss till er som har gravsten som inte är godkänd. Har du frågor är du alltid välkommen att ringa oss, tel. 019-586100

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

En person pratar i en handhållen högtalare.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Kristi himmelsfärd kanske kunde få vara en dag för oss som tappat bort Gud." Läs Tankar inför helgen av prästen Charlotte.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Debatt: Är yttrandefrihet och frihet att kränka samma sak?

Publicerad:

Ärkebiskop Antje Jackelén skrev den 14 maj 2022 en debattartikel i Nya Uppsala Tidning om yttrandefrihet.

Äitienpäivä

Publicerad:

Suomalainen äitienpäivä on Ruotsin kirkon ruotsinsuomalaisessa työssä juhlapäivä. Mark Levengood kertoo videossa omia muistojaan äitienpäivästä ja äideistä.

Överenskommelse tecknad – alla stridsåtgärder stoppas

Publicerad:

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har tecknat en överenskommelse om löneavtal och allmänna villkor.

Information om strejk

Publicerad:

Från och med fredag 29 april råder strejk för medlemmar i fackförbundet Kommunal inom Svenska kyrkan. Främst är det kyrkvaktmästare och kyrkogårdsarbetare som berörs på ett 70-tal orter i landet.

Interreligiös samverkan bidrar konkret till social sammanhållning

Publicerad:

Judar, kristna och muslimer som samverkar över religionsgränser hittar teologiska motiv för att bidra till sociala sammanhållning. Imam Yahya Pallavicini och teologen Jakob Wirén intervjuas i Sveriges radios program Människor och tro.

Frågor och meddelanden till oss i Kvismare församling. Kryssa gärna i vad ärendet avser nedan

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Kvismare församling samarbetar med studieförbundet SENSUS