Konfirmation

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig.

Dags att anmäla sig för konfirmandläsningen hösten 2022:

Har du frågor eller vill anmäla dig, ring eller maila: Sylvia Alkman 072-235 0508  sylvia.alkman@svenskakyrkan.se

Konfirmand

Det år du fyller fjorton bjuder vi i Svenska kyrkan in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig. Du är självklart även välkommen att vara konfirmand om du hoppade inbjudan du fick för några år sedan.

Dopet är en gåva där Gud lovar att gå med dig under alla livets dagar. Dopet är en möjlighet att se ditt eget liv i ljuset av Jesus, hans liv, död och uppståndelse. Det betyder att oavsett hur livet är så är Gud närvarande i ditt liv. Konfirmandtiden vill hjälpa dig att upptäcka det.
Livets mening är inte prestation. Meningen finns i att du är värdefull och viktig för att du är den du är. Som människa har du både ansvar för ditt eget liv och för hur du bemöter andra. Ibland fungerar livet bra, ibland inte. Dopet påminner dig om att du alltid får börja om på nytt, att livet alltid är större än dina misslyckanden.

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Under konfirmationstiden får du testa att ta på dig ett par ”kristna glasögon” och se dig omkring med ”kristna ögon”. Vad tror du att du skulle se? Många blir förvånade. Oj, är det så här att ha en tro?  Du får även en möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter – och vad det har med ditt liv att göra!
Konfirmationens mål är att utrusta dig med goda redskap för att som leva som människa i världen. Kyrkan vill vara en plats där du kan bli mer trygg i dig själv, känna gemenskap i gruppen och församlingen och utvecklas känslomässigt och andligt. Det sker genom lek och allvar. Att vara konfirmand är ett minne för livet!
Konfirmandtiden vill ge dig mod och rusta dig att stå upp för att alla människor är värdefulla och se kyrkans roll när det gäller att visa det.
Tiden som konfirmand vill också ge dig redskap att se hur kristen tro finns i relation till andra livsåskådningar samt visa respekt för människor med annan övertygelse.

Vi brukar ha roligt under det knappa år som vi träffas.

Har ni svårt att ta er till "läsningen" ordnar vi med skjuts.

Undrar om något som rör detta du inte bara får missa, ring Sylvia Alkman 072-235 0508  sylvia.alkman@svenskakyrkan.se
Hoppas att vi ses!