Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon:+46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Varsågod ta en halsduk - #envarmarestad

Var du en av de helsingborgare som fick en varm överraskning från oss när du väntade på bussen eller tåget? I flera busskurer och vid tågstationer låg tidigt den 14/1 handstickade halsdukar, mössor, strumpor och vantar med en uppmaning att ta med dem hem.

Det finns många människor som står upp för medmänsklighet och värme. De handstickade plaggen är en symbol för att vi alla bidrar till en varmare stad. Det är medlemmar och deltagare från olika verksamhetsgrupper i Svenska kyrkan Helsingborgs församlingar som stickat och virkat för kampanjen.

- Förutom att de stickande plaggen kan bli en värmande överraskning hoppas vi också på att de påminner oss om att vi alla bidrar till en varmare stad. Vi hoppas också att många människor ska få upp ögonen för Svenska kyrkan och den värme som finns där, säger Kristian Lillö som är kyrkoherde i Helsingborg.

#envarmarestad genomförs samtidigt i ytterligare runt 60 församlingar och pastorat runt om i Sverige – från Sjöbo till Piteå.