Vägen till tro

Är du intresserad av att fundera över  det du inte funderat över tidigare? Eller det du har funderat över mycket? Kanske är kursen Vägen till tro i Den Gode Herdens kyrka något för dig. Vi träffas 5 gånger.

med anledning av pågående pandemi

En del av verksamheter är i dagsläget fortsatt inställda och en del har öppnats. För att veta om din kör eller grupp är igång, ta kontakt med din ledare eller församling. Från 15 juli gäller fortsatta anpassningar av restriktionerna angående hur många som får delta fysiskt vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, exempelvis dop, bröllop, begravning, konserter och gudstjänster. Svenska kyrkan Helsingborgs lokaler är olika i storlek och utformning, vilket gör att antalet människor som får samlas i de olika lokalerna skiljer sig åt. Vi har tagit hänsyn till regeringens krav om att trängsel fortsatt ska undvikas och följer de regler kring maxantal per lokal samt för allmänna sammankomster som gäller.

Här hittar du en lista med max antal deltagare i våra olika kyrkor, begravningskapell, ceremonilokaler och samlingssalar.

Är du intresserad av verktyg för att möta livets obegripligheter, smärtor och glädjeämnen? Har du kanske ett barn i kyrkans verksamhet eller en tonåring som går i konfirmationsläsning och vill veta mera om hur man nuförtiden pratar om tron i Svenska kyrkan?

Då kanske den här korta kursen är nåt för dig?  Vi träffas 5 gånger.

Du kommer inte att få några färdiga svar, du kommer inte heller att få klart för dig om hur allting hänger ihop, du kanske har fler frågetecken när du gått kursen än innan, men en sak är säker, du kommer att ha varit med om intressanta samtal.

Du väljer själv hur mycket du vill läsa och förbereda dig för varje gång. Vill du bara vara med i samtalen är det helt ok. Var och en väljer själv hur mycket kraft och tid som vill läggas ned på teori.

För vem?
Kursen riktar sig till dig i yrkesverksam ålder 18-65 år. Vi har bara 13 platser, så först till kvarn får först mala. Om gruppen blir fulltecknad, kan du välja att sätta upp dig på väntelista och vara med våren 2021.
Vi har Coronasäkrad placering, i en stor sal.

När?
Måndagar kl. 16.00-17.30 hösten 2020
den 5 och 19 oktober samt
den 2, 9 och 23 november

Var?
Den gode Herdens kyrka, Blåkullagatan 7, Helsingborg

Kostnad?
20 kronor/gång för kaffe/te, frukt och smörgås.

Vill du ha en Bibel (200 kr) och kursboken Den kristna trons hjärta av Marcus Borg (270 kr) kan du köpa det på kursen. Vill du inte köpa böckerna har vi referensexemplar, som du kan låna under träffarna.

Anmälan?
Du anmäler dig senast den 3 oktober till Anna Eklund på mejl:
anna.eklund@svenskakyrkan.se

Har du frågor? Hör av dig till Anna Eklund på ovanstående mejl eller telefon: 042-18 90 37.