Svenska kyrkan Helsingborg

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Singing for Hutano

För femte gången ger Maria Gospel vårkonsert för barnbyn Hutano i Zimbabwe. Svängig gospel utlovas


Söndagen 21/5 kl 19:07, S:ta Maria kyrka.

Medverkande: Maria Gospel, John Perry, körledare, Erland Sjunnesson, kapellmästare.

- Det blir ett knippe handklappsvänliga låtar blandat med innerliga ballader. Hela konserten är präglad av de starka känslorna i gospelmusiken, berättar Maria Gospels ledare John Perry.

Det är femte året i rad som kören låter biljettintäkterna från vårkonserten gå oavkortat till barnbyn Hutano i Zimbabwe. Bland annat blir det två smakprov på körens nya CD som ska spelas in i höst. Också den bär namnet Singing for Hutano.

- Maria församling har tagit på sig att stå för driften av Hutano och vi måste alla hjälpas åt att samla in pengar. Det är ett stort åtagande. Det handlar om mänsklig anständighet, att man inte stoppar huvudet i sanden utan ser sitt ansvar i världen, säger John Perry.

Under konserten medverkar också Therese Andrée Kjellström, som är engagerad i Hutano och har besök byn många gånger, för att ge en bakgrund till projektet.

Här kan du läsa mer om Hutano och Svenska kyrkan Helsingborgs engagemang i byn.