Foto: Linda Gustafsson

Lucia 2020 - här kan du se filmen

Ett annorlunda år kräver en annorlunda lucia. Följ med Lucia och runt 200 körsångare på en stämningsfull resa genom tid och rum. Var inte rädd, i mörkret finns ljus.

Filmproduktion: Deep Vision AB
Musikproduktion: Erland Sjunnesson

Tack till alla medverkande: Harriet Kyolaba – solist, Joachim Olsson - piano, George Chittenden, orgel, Sofija Pedersen Videke – präst, samt sångare och körledare från körerna Gustav Adolfs kyrkokör, Helsingborgs Gosskör, Helsingborgs Vokalensemble, Helsingborgs Motettkör, Maria Gospel, Maria Kyrkokör och Maria Oratoriekör, Raus Vokalensemble, Råå Gospel, South City Gospel, S:ta Anna Gospel, T-kören, Sångfåglarna, Voicemix, Vox Angelica samt alla sjungande medarbetare från Svenska kyrkan Helsingborg.

Särskilt tack till alla engagerade körledare och medarbetare i Svenska kyrkan Helsingborg som har gjort det här möjligt.

Legenden om Lucia berättar om en flicka från Syrakusa på Sicilien. Hon levde på 300-talet och hon protesterade mot att bli bortgift. Hon hävdade rätten till sin egen kropp, sin tro och sina egna val. Lucia bröt mot förväntningarna att hon skulle lyda och underkasta sig. Idag minns vi den kraft som Lucialegenden manifesterar och tänker på alla dem som fortfarande kämpar för sina rättigheter.

Alla människor är olika men har ett lika okränkbart värde. Inom varje enskild individ finns ett ljus. Vi tror på dess värme och på att låta ljuset fortsätta stråla, starkare för varje dag. Var med i kampen för varje flickas rätt till ett värdigt liv.