Aktuell information angående Corona

WHO klassar sedan 11 mars 2020 corona-virusets spridning som en pandemi. Det betyder att Svenska kyrkan Helsingborg, liksom samhället i övrigt, får göra förändringar i sin verksamhet. Här får du aktuell information kring detta.

Känner du dig orolig och behöver prata med någon om det. Alla dagar kl. 14-17 finns präst eller diakon tillgänglig på telefon 042-18 91 00.

Mellan kl. 17-06 kan du nå jourhavande präst via telefon 112.

Inställning och omställning

Svenska kyrkan Helsingborg följer utvecklingen kring corona-viruset och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Här hittar du information från Folkhälsomyndigheten

Här hittar du information från Krisinformation.se

Körverksamhet

Med hänvisning till myndigheternas rekommendationer om att hålla avstånd och också hålla en maxgräns 50 personer vid sammankomster så kommer vi att pausa våra körverksamheter från och med 1 april.

Det innebär att inga körer kommer att medverka på våra gudstjänster eller mässor tills vidare.

Max 50 personer

Den 27 mars beslutade regeringen om en maxgräns på 50 personer för allmänna sammankomster. För Svenska kyrkan Helsingborg innebär det att alla gudstjänster, mässor och andra sammankomster har maxgränsen 50 personer.

Vi kommer att fortsätta fira gudstjänst/mässa och planerad verksamhet i enlighet med  beslutet. Se kalenderariet här på vår webbplats​ för att ta reda på vilka gudstjänster, konserter och verksamheter vi har. Blir något inställt är det där du säkrast hittar informationen.

För er som vill ta del av digitala gudstjänster och andakter finns det på den här sidan:

Öppna kyrkor

Våra kyrkor är öppna som vanligt för dig som vill tända ett ljus eller få en stund stillhet eller bön.  Välkommen in. Här hittar du öppettider.

Inställda arrangemang verksamheter och gudstjänster.

Här ser du vilka konserter som är inställda. Sidan uppdateras löpande.

För övriga arrangemang, verksamheter och gudstjänster hänvisar vi till vår kalender som du hittar här.
Där får du senaste nytt om en gudstjänst eller verksamhet blir av eller inte.

Expeditionerna stänger

Från 13 mars är alla expeditioner på kyrkogårdsförvaltningarna stängda. Från 16 mars är samtliga expeditioner i Svenska kyrkan Helsingborg stängda. Detta är för att begränsa fysiska kontakter mellan människor och hindra smittspridning. Vi finns tillgängliga på telefon och mejl under våra vanliga öppettider.
Församlingsverksamhetens öppettider hittar du här.
Kyrkogårdsförvaltningens öppettider hittar du här.
Kontaktuppgifter till församlingsverksamheten hittar du här.
Kontaktuppgifter till kyrkogårdsförvaltningen hittar du här.

Nattvardsfirande

Nattvarden tar vi emot endast i form av bröd. Bröd och vin står framme men endast celebranten (den präst som håller i mässan) tar del av vinet.

Skälet att vi bara tar emot bröd är för att bidra till att minska takten i smittspridningen i samhället.​