Foto: Johanna Garde

Barn och familj i Vifolka församling

Våra verksamheter för barn och familj i Vifolka och Östra Tollstads församling

BARNVERKSAMHET I SOMMAR

Nu när vår ordinarie barngrupper har sommarlov erbjuder vi annan verksamhet, varmt välkommen!

Enklare sommarcafé i Veta församlingshem och trädgård
13,14,15,16,20,21,22 juni kl. 13.30-16.30.

Lekparkslek. Vi träffas utanför Kyrkans hus kl. 10.00 och går tillsammans till en lekpark i Mantorp. Medtag egen fika och filt. 27/6, 19/7, 26/7,2/8 ,16/8

28/6 kl 14.00 har vi vattenlek i trädgården på baksidan av Kyrkans hus. Vi bjuder på fika. Ta med egen filt.

18/8 kl 16.30 är det Barnsångsallsång i trädgården på baksidan av Kyrkans hus. Medtag matsäck och filt.

VARMT VÄLKOMNA!

UPPTÄCK KYRKORUMMET MED ALLA SINNEN I SOMMAR!

Vi utforskar kyrkan på ett lekfullt sätt tillsammans. Genom historien har det alltid funnits både gott och ont i världen. Hur kan vi förhålla oss till det? Vi använder oss av kyrkans målningar, saker och berättelser för att lära oss hur vi kan vara justa kompisar idag.

Välkommen på tre roliga sommardagar!

Var:
Veta kyrka, församlingshem och dess trädgård
Både utomhus och inomhus, så kläder efter väder!

När:
FÖR DIG SOM ÄR FÖDD 2010-2013:

V. 24  tisdag 14/6, onsdag 15/6, torsdag 16/6 kl. 9.00-11.30
                  VI BJUDER PÅ MELLANMÅL

FÖR DIG SOM ÄR FÖDD 2014-2016:

V.25  tisdag 21/6, onsdag 22/6, torsdag 23/6 kl. 9.00-11.30
                   VI BJUDER PÅ MELLANMÅL

För mer information, anmälan och om vilka fritids vi kan hämta barn ifrån, maila till: anette.borell@svenskakyrkan.se
Anmäl senast den 31/5
Begränsat antal deltagare!

Välkomna önskar Petter, Malin och Anette

Just nu har vi sommarlov för våra barngrupper men vecka 34 är ni välkomna tillbaka till följande verksamheter:

MÅNDAG

Små och stora, för barn 0-6 år med vuxen i Kyrkans hus, Mantorp.
Öppet kl 9.00-11.30. Vi har en sångstund kl 9.30 och därefter gemensamt fika

TISDAG

Babysång och barnsång, för barn 0-2 år med vuxen i Kyrkans hus, Mantorp.
Öppet från kl 9.00. Sångstund och minigudstjänst kl 9.30 och därefter gemensamt fika.

Skoj efter skolan, för dig som går i 6-års, år1 och 2. Tisdagar kl.14.15-16.00.  Vecka 9-20 Vi är i Kyrkans hus, där vi äter mellis, har samling kring bibelns berättelser, skapande aktiviteter och fri lek. Vi kan hämta barn på Vifolka och Klämmans fritids

För mer information och anmälan ring eller maila: malin.nilsson@svenskakyrkan.se  0142-554 38

TORSDAG

Fika och gemenskap för pappor med barn, ta med ditt/dina barn, kom och fika, umgås, lek och ha det trevligt.

Torsdagar jämna veckor kl. 14.30-16.00 Start 10/3, avslutar 19/5

För information eller frågor anette.borell@svenskakyrkan.se 0142-554 40

FREDAG

After School är vår barnverksamhet i Västra Harg för barn från förskoleklass och uppåt. Vi träffas varannan fredag kl 13-14.30 i församlingshemmet där vi fikar och gör olika aktiviteter. Ibland medverkar vi i gudstjänster i Västra Harg med sång, drama och pyssel som vi smyckar kyrkan med.

Ibland ses vi en vardagskväll och bowlar eller hittar på annat trevligt tillsammans!

Vi hämtar och lämnar barnen vid skolan/fritids.

Ledare: Anna Lindquist och Sara Olofsson

Sång och musiklek

Vi sjunger och leker med musiken i kroppen.
Projektinriktad musikverksamhet för barn mellan 3-6 år.
De äldre barnen kan lämnas själva, de yngre barnen behöver ha vuxet sällskap.
Torsdagar kl. 16.15-17.15 i Mariasalen, Kyrkans hus.

Höstens datum är inte satta än men välkommen med din intresseanmälan till Malin Nilsson.

Ledare: Petter Nyberg och Malin Nilsson

Sara Olofsson