Vuxen och diakonal verksamhet i Vifolka och Östra Tollstad församlingar

Tisdagsträff - mötesplats för alla

Vi träffas i Kyrkans Hus varje tisdag 14.00
Höstens program hittar du här vid sidan

Ledare Helena Runhamn

Gudstjänst på vifolkagården

Datum då Svenska kyrkan håller i gudstjänsten:
25 sep
30 okt, mässa
13 nov
27 nov
11 dec
26 dec

mat och prat i Västra harg

Mötesplats för män i Västra Harg. Tanken med träffarna är enkel. En middag lagas med gemensamma krafter. Det finns ingen agenda, inga förutbestämda ämnen som ska avhandlas. Här lagar vi mat, hackar en sallad och varvar ner efter veckan

Vi träffas i Västra Hargs församlingshem fredagar kl 18.00. Vi träffas den 20 sept, 25 okt och 22 nov

Anmälan och frågor till Fredrik Olofsson 070 629 68 82

stödgrupp vid sorg - ”leva vidare grupp”

För dig som förlorat en livkamrat.

När livet förändras kan det vara gott att prata med någon eller samtala i en grupp om gemensamma upplevelser.
Vi vill erbjuda ett stöd i det svåra sorgearbetet. Vill du vara med, hör gärna av dig.
Det finns även möjlighet för anhöriga att få enskilt samtalsstöd, och då kan du kontakta diakoniassistenten eller någon av våra präster i församlingen.

samtal - själavård med diakon eller präst

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns svårt. Det kan vara både små och stora bekymmer och svårigheter.
Då kan det göra skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I kyrkans kallar vi sådana samtal för själavårdandesamtal.
Dessa samtal kan ha olika karaktär; det kan handla om själavård vid livskriser, vara förebyggande samtal eller röra sig om andlig vägledning. Själavård är alltid ett kostnadsfritt samtal där tystnadsplikt råder och inga journaler eller anteckningar förs.

Välkommen att kontakta diakonassistenten eller någon av våra präster för att boka ett samtal.

Helena Runhamn

Folkungabygdens pastorat

Assistent i församlingsarbete, diakoni, Vifolka

Mer om Helena Runhamn