Djurö, Möja och Nämdö församling

Djurö, Möja och Nämdö församling Besöksadress: Högmalmsvägen 4, 13973 DJURHAMN Telefon: +46(8)57154400 E-post till Djurö, Möja och Nämdö församling

Djurö, Möja och Nämdö församling

Ditt andliga hem i skärgården!

Vår församling är en av Stockholms minsta till invånarantal men största till ytan. En stor del av mellanskärgården hör till vår församling och vi har kyrkor och kapell på flera av öarna. Välkommen att kontakta expeditionen för mer information!

Tisdagar: 9-12 och 13-15

Onsdagar och torsdagar: 13-15

Besöksadress: Högmalmsvägen 4, Djurhamn

Postadress: Djurö-Möja-Nämdö församling, Box 40, 139 73 Djurhamn

19.00 Djurö kyrka. Olle Persson och Mälarkvintetten. Fri entré. Varmt välkommen!

Fredag 15/12 - Julkonsert

11.00 Möja kyrka. Traditionell samling vid krubban. Kaffe och smörgås i prästgården efter gudstjänsten.

Söndag 17/12 - Gudstjänst vid krubban

Under jullovet har vi öppet i Klockargården under ett par dagar för dig i åk 6 och uppåt.

Jullovsöppet

Lika litet som barnet i moderlivet vet om sin tillkomst, lika litet vet vi om det eviga livet.

Martin Luther

Varje torsdag har vi öppet i Klockargården för alla som går i åk 6 och uppåt..

Torsdagshäng

Varje torsdag har vi öppet i Klockargården för alla som går i åk 6 och uppåt..

Följ med oss till Skottland och ön Iona!

Följ med oss till Skottland och ön Iona!

Fredagsmys i Möja prästgård

Grubbelklubb

Dogge Doggelito var hos vid det sista tillfället för Musik i sommarkväll i Djurö kyrka. Dogge berättade om sitt liv och sin tro och fick tillsammans med sin kusin hela kyrkan att sjunga och dansa! Härligt! (Klicka här för att se och höra)

Hela kyrkan dansar

Tredje söndagen i advent

Den tredje adventssöndagen berättar om Johannes döparen. Han som var kusin till Jesus och förberedde folket på att något nytt skulle komma.

Bana väg för Herren

Liturgisk färg

Violett eller blå

Altardekoration

På altaret ställer vi violetta blommor och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Jesaja kapitel 29, vers 17 - 21

Snart, om en liten tid, skall Libanon bli till en trädgård och trädgårdar räknas som skog. Den dagen skall de döva höra när man läser ur bokrullen, och de blindas ögon skall se, fria från dunkel och mörker. De förtryckta skall ständigt glädjas över Herren, de fattigaste jubla över Israels Helige. Ty då är det slut med tyrannerna, borta är de hänsynslösa, utplånade alla som hade ont i sinnet, de som anklagade oskyldiga inför domstolen, snärjde dem som förde rättvisans talan och med lögner fällde den som var utan skuld.

Första korinthierbrevet kapitel 4, vers 1 - 5

Vi bör alltså betraktas som Kristi tjänare och som förvaltare av Guds hemligheter. Nu krävs ju av en förvaltare att han skall visa sig pålitlig. Men mig är det likgiltigt om ni eller någon mänsklig domstol dömer mig. Inte heller dömer jag mig själv. Mitt samvete är rent, men det betyder inte att jag är frikänd. Den som dömer mig är Herren. Fäll därför ingen dom i förtid, innan Herren kommer. Han skall låta ljus falla över det som ligger dolt i mörkret och avslöja allt som människorna har i sinnet. Och då får var och en sitt beröm från Gud.

Evangeliet enligt Matteus kapitel 11, vers 2 - 11

Johannes fick i sitt fängelse höra om Kristi gärningar, och han skickade några av sina lärjungar för att fråga honom: ”Är du den som skall komma, eller skall vi vänta på någon annan?” Jesus svarade dem: ”Gå och berätta för Johannes vad ni hör och ser: att blinda ser och lama går, spetälska blir rena och döva hör, döda står upp och fattiga får ett glädjebud. Salig är den som inte kommer på fall för min skull.” När de hade gått började Jesus tala till folket om Johannes: ”Vad gick ni ut i öknen för att se? Ett strå som vajar för vinden? Nej. Vad gick ni då ut för att se? En man i fina kläder? Men de som bär fina kläder finns i kungapalatsen. Vad gick ni då ut för att se? En profet? Ja, och jag säger er: en som är mer än profet. Det är om honom det står skrivet: 'Se, jag sänder min budbärare före dig, han skall bereda vägen för dig.' Sannerligen, ingen av kvinna född har trätt fram som är större än Johannes döparen, men den minste i himmelriket är större än han.

Psaltaren

Psaltaren kapitel 146, vers 3 - 9

Lita aldrig på mäktiga män, människor som ingen hjälp kan ge. De ger upp andan och blir jord igen, då går deras planer om intet. Lycklig den som har sitt stöd i Jakobs Gud och sätter sitt hopp till Herren, sin Gud. Han som har gjort himmel och jord och hav och allt vad som finns i dem, han sviker aldrig sina löften. Han ger de förtryckta deras rätt, han ger de svältande bröd. Herren befriar de fångna, Herren öppnar blinda ögon, Herren rätar krökta ryggar, Herren älskar de trogna, Herren ger främlingar skydd, stöder faderlösa och änkor men korsar de ondas planer.

Hemsidan

Saknar du information eller har du synpunkter på hemsidan - hör gärna av dig!

Åsa Meurling 08-747 54 64 Åsa Meurling