Djurö, Möja och Nämdö församling

Djurö, Möja och Nämdö församling Besöksadress: Högmalmsvägen 4, 13973 DJURHAMN Telefon: +46(8)57154400 E-post till Djurö, Möja och Nämdö församling Webbplats

Djurö, Möja och Nämdö församling

Ditt andliga hem i skärgården!

Vår församling är en av Stockholms minsta till invånarantal men största till ytan. En stor del av mellanskärgården hör till vår församling och vi har kyrkor och kapell på flera av öarna. Välkommen att kontakta expeditionen, 08-571 544 00, för mer information!

Administrativ assistent 80%

Ledig tjänst

Administrativ assistent 80%

12.00 Möja prästgård. Sommarens barnverksamhet avslutas med gudstjänst och fika! Alla är varmt välkomna.

Torsdag 27/7 - Gudstjänst med Små och Stora

Gudstjänst: 10.00 Möja prästgård, 11.00 Nämdö kyrka, 16.00 Sandhamns kapell. Gudstjänst med nattvard: 16.00 Djurö kyrka.

Söndag 30/7 - Kristi förklarings dag

Torsdagar kl 19.00 i Runmarö kapell

Tankar i Sommarkväll

Torsdagar kl 19.00 i Runmarö kapell

Under sommaren bjuder vi på en bred variation av musik i våra kyrkor och kapell.

Musik i Sommarkväll

Vår sommarpräst, Thorbjörn Larsson, med gäster bjuder in till samtal om Gud och livet på Möja Värdshus.

Gud på Värdshuset

Under sommaren flyttar vi ut flera av våra gudstjänster till naturen på öarna. I år fylldes gamla skolsalen på Harö när vi samlades där.

Sommargudstjänster

Om syndernas förlåtelse inte fanns hos Gud så skulle jag gärna kasta ut Gud genom fönstret, så som jag är till naturen.

Martin Luther
 Här finns program för sommarens alla gudstjänster, musikkvällar och andra evenemang.

Församlingstidningen - Sommarnummer

Möja kyrka renoveras

Dogge Doggelito var hos vid det sista tillfället för Musik i sommarkväll i Djurö kyrka. Dogge berättade om sitt liv och sin tro och fick tillsammans med sin kusin hela kyrkan att sjunga och dansa! Härligt! (Klicka här för att se och höra)

Hela kyrkan dansar

Kristi förklarings dag

Jesus förhärligad

Liturgisk färg

Vit

Altardekoration

På altaret ställer vi vita liljor och vi tänder sex ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Andra Moseboken kapitel 40, vers 34 - 38

Ett moln täckte uppenbarelsetältet och Herrens härlighet fyllde boningen. Mose kunde inte gå in i uppenbarelsetältet, ty molnet vilade över det och Herrens härlighet fyllde boningen. Varje gång molnet höjde sig från boningen bröt israeliterna upp och fortsatte sin vandring. Om molnet inte höjde sig bröt de inte upp — inte förrän det höjde sig. Herrens moln vilade över boningen om dagen, och om natten lyste en eld i molnet inför israeliternas ögon under hela deras vandring.

Johannes uppenbarelse kapitel 1, vers 9 - 18

Jag, Johannes, er broder som i Jesus delar lidandet, kungavärdigheten och uthålligheten med er, hade kommit till ön Patmos för Guds ords och Jesu vittnesbörds skull. Jag kom i hänryckning på Herrens dag och hörde bakom mig en stark röst, som en basun, och den sade: ”Vad du ser, skriv det i en bok och skicka den till de sju församlingarna, till Efesos, Smyrna, Pergamon, Thyatira, Sardes, Filadelfia och Laodikeia.” Jag vände mig om för att se rösten som talade till mig. Och när jag vände mig om såg jag sju lampställ av guld, och mitt bland lampställen såg jag någon som var lik en människoson, i fotsid klädnad och med ett bälte av guld om bröstet. Hans huvud och hår var vitt som vit ull, som snö, och hans ögon var som eldslågor. Hans fötter liknade gyllene brons när den glöder i smältugnen, och hans röst var som rösten av stora vatten. I sin högra hand höll han sju stjärnor, och ur hans mun kom ett skarpt, tveeggat svärd, och hans ansikte var som solen när den lyser i sin kraft. När jag såg honom föll jag ner som död för hans fötter. Och han lade sin högra hand på mig och sade: ”Var inte rädd. Jag är den förste och den siste och den som lever. Jag var död, och se, jag lever i evigheters evighet, och jag har nycklarna till döden och dödsriket.

Evangeliet enligt Lukas kapitel 9, vers 28 - 36

Ungefär en vecka senare tog han med sig Petrus och Johannes och Jakob och gick upp på berget för att be. Medan han bad förvandlades hans ansikte, och hans kläder blev vita och lysande. Och två män samtalade med honom. Det var Mose och Elia som visade sig i härlighet, och de talade om hans uttåg ur världen som han skulle fullborda i Jerusalem. Petrus och de andra hade fallit i djup sömn men vaknade och såg hans härlighet och de båda männen som stod tillsammans med honom. När dessa skulle lämna honom sade Petrus till Jesus: ”Mästare, det är bra att vi är med. Låt oss göra tre hyddor, en för dig och en för Mose och en för Elia” — han visste inte vad han sade. Men medan han talade kom ett moln och sänkte sig över dem, och när de försvann i molnet blev lärjungarna förskräckta. En röst hördes ur molnet: ”Detta är min son, den utvalde. Lyssna till honom”, och när rösten ljöd stod Jesus där ensam. Lärjungarna teg om vad de hade sett, och vid den tiden berättade de ingenting för någon.

Psaltaren

Psaltaren kapitel 89, vers 12 - 18

Din är himlen och din är jorden, du har grundlagt världen och allt den rymmer. Du skapade norr och söder. Tabor och Hermon jublar över dig. Din arm är full av kraft, din hand är segerrik och stark. På rätt och rättfärdighet vilar din tron, nåd och trofasthet finns hos dig. Lyckligt det folk som vet att hylla dig, Herre, de får vandra i ditt ansiktes ljus. De gläder sig ständigt över ditt namn och jublar över din rättfärdighet, ty du är deras styrka och glans.

Hemsidan

Saknar du information eller har du synpunkter på hemsidan - hör gärna av dig!

Åsa Meurling 08-747 54 64 Åsa Meurling