Other languages with Google Translate

Djurö, Möja och Nämdö församling Besöksadress: Högmalmsvägen 4, 13973 DJURHAMN Postadress: Box 40, 13902 DJURHAMN Telefon: +46(8)57154400 E-post till Djurö, Möja och Nämdö församling

Djurö, Möja och Nämdö församling

Ditt andliga hem i skärgården!

Vår församling är en av Stockholms minsta till invånarantal men största till ytan. En stor del av mellanskärgården hör till vår församling och vi har kyrkor och kapell på flera av öarna. Välkommen att kontakta expeditionen för mer information!

Öppettider sommar

Nu är det semestertider och expeditionen har stängt vecka 29, 30 och 31. Om ni har ärenden under den här tiden går det bra att kontakta våra präster: Yvonne Hallin, 08-747 54 61, och Åsa Meurling, 08-747 54 64.

Hemsidan

Saknar du information på hemsidan? Var snäll och maila Åsa Meurling eller ring 0733-866 329 så fixar jag!

Åsa Meurling, redaktör

Lika litet som barnet i moderlivet vet om sin tillkomst, lika litet vet vi om det eviga livet.

Martin Luther

Åttonde söndagen efter trefaldighet

Andlig klarsyn

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Mika kapitel 3, vers 5 - 8

Så säger Herren om profeterna som leder mitt folk vilse: De lovar fred och lycka bara de får något att tugga men förklarar krig mot alla som inte stoppar något i gapet på dem. Därför: Natt över er — och inga syner! Mörker — och inga spådomar! Solen skall gå ner för profeterna, dagen bli svart omkring dem. Siarna får stå med skam, spåmännen blygas, alla måste dölja skägget, ty Gud svarar inte. Men mig har Herrens ande fyllt med kraft, med rättfärdighet och mod: jag kan visa Jakob hans brott, visa Israel hans synd.

Johannes första brev kapitel 4, vers 1 - 6

Mina kära, sätt inte tro till alla andar utan pröva om de kommer från Gud, ty många falska profeter har gått ut i världen. Så kan ni se vilken ande som är Guds: varje ande som erkänner att Jesus Kristus har kommit i mänsklig gestalt är från Gud, men den ande som förnekar Jesus är inte från Gud. Det är Antikrists ande, som ni har hört skall komma och som redan nu är i världen. Men ni, mina barn, är från Gud, och ni har besegrat de falska profeterna, ty han som är i er är större än han som är i världen. De kommer från världen, och därför talar de som världen, och världen lyssnar på dem. Men vi kommer från Gud. Den som känner Gud, han lyssnar på oss; den som inte kommer från Gud, han lyssnar inte på oss. Så kan vi skilja mellan sanningens ande och villfarelsens ande.

Evangeliet enligt Matteus kapitel 7, vers 15 - 21

Akta er för de falska profeterna, som kommer till er förklädda till får men i sitt inre är rovlystna vargar. På deras frukt skall ni känna igen dem. Plockar man kanske druvor på törnen eller fikon på tistlar? Så bär varje gott träd bra frukt, men ett uselt träd bär dålig frukt. Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett uselt träd bära bra frukt. Varje träd som inte bär bra frukt huggs ner och kastas i elden. På deras frukt skall ni alltså känna igen dem. Inte alla som säger ’Herre, herre’ till mig skall komma in i himmelriket, utan bara de som gör min himmelske faders vilja.

Psaltaren

Psaltaren kapitel 119, vers 30 - 35

Sanningens väg har jag valt, dina lagar har jag för ögonen. Jag håller mig till dina lagbud, svik mig inte, o Herre. Jag löper den väg dina bud visar, ty du har vidgat min insikt. Visa mig, Herre, dina stadgars väg, och jag skall följa den till slutet. Ge mig förstånd att lyda din lag, att hålla den helt och fullt. Led min vandring efter dina bud, den stigen går jag med glädje.

Hemsidan

Saknar du information eller har du synpunkter på hemsidan - hör gärna av dig!

Åsa Meurling 08-747 54 64 Åsa Meurling