Tranströmer - 20 fotografers tolkningar
Foto: Mikael Ringlander

Se Tranströmer - 20 fotografers tolkningar i Storkyrkan

Nyhet Publicerad Ändrad

15 mars till 15 april 2013 visar Storkyrkan en utställning där fotografer har tolkat valda dikter av förra årets nobelpristagare i litteratur, poeten Tomas Tranströmer.

-Utställningen kan ses som tjugo fotografers hyllning av en ordets mästare. Det säger Mikael Ringlander, producent och en av fotograferna.
-Tomas Tranströmers poesi rymmer en genial sinnlighet, fortsätter han. Lyriken är så visuell samtidigt som den talar till våra känslor.

Vernissagen den 15 mars skedde i närvaro av författaren med hustru, vars ansikte reflekteras i ett av fotona. Tomas Tranströmer visas runt av Kristina Ljunggren, som reciterade. Musik av Schubert, Mozart och Alain framfördes av Mattias Wager och Gary Graden.

Biskop Claes-Bertil Ytterberg var en av invigningstalarna:
-När man tar del av de metaforer och bilder som finns i Tomas Tranströmers dikter ser man plötsligt världen! //---//Det kanske är något liknande med riktig fotokonst!

Öppettider: Storkyrkan har öppet alla dagar 9-16, med ev undantag för konserter, bröllop och begravningar.

Besök Nobelmuseets utställning också!
Nobelmuseet, intill Storkyrkan i Gamla stan, hyllar Tomas Tranströmer med en bred utställning. Lördag 23 mars har museet vikt hela dagen åt olika programpunkter som speglar Tranströmers liv och verk.