Foto: Emma Dahlbäck /Ikon

Engagera dig

Att vara volontär i Mönsterås-fliseryds pastorat innebär att du bidrar utan ekonomisk ersättning. Volontärinsatser är möjliga i alla verksamheter och på alla nivåer i vårt pastorat. Du kan hjälpa till varje dag, varje vecka, en gång i månaden
eller då och då. Ditt bestämmer!

Gudstjänstgrupper

I Mönsterås församling har vi gudstjänstgrupper som är med och planerar och genomför söndagens gudstjänster. Varje grupp ansvarar för ungefär en gudstjänst i månaden. Den vecka man tjänstgör träffas man i församlingshem kl 17.30 innan veckomässan (se Gudstjänster).

Besöksgrupp

I Mönsterås finns en besöksgrupp som följer med när vi har andakt på äldreboendena Åshaga, Solhem, Ekåsa och Prästkullen. På varje ställe är det andakt var tredje vecka.

Matutdelning

Visste du att vi delar ut matkassar varje vecka till 110  behövande i vårt närområde? På Matkassen arbetar volontärer som packar och delar ut matvaror som vi får från ICA Algots, ICA Smedby,Coop Mönsterås och Helénes frukt.

Syföreningen i Mönsterås

Syföreningen träffas onsdagar jämna veckor kl 13-14.30 i Mönsterås församlingshem. Se vår kalender för exakta datum. Vi har andakt, handarbetar och umgås. Några gånger om året anordnar vi försäljning av något slag och samlar in pengar till välgörenhet. Ingen anmälan, bara kom. Kontaktperson: Anita Liffner.

Syföreningen i Fliseryd

Syföreningen träffas i Fliseryds kyrka kl 13-14.30 ca en gång i månaden. Se vår kalender för exakta datum. Vi har andakt, handarbetar ibland och umgås. Ett par gånger om året har vi någon typ av försäljning och samlar in pengar till välgörenhet. Ingen anmälan. bara kom. Kontaktperson: Anita Liffner.