Adventstid

Nyhet Publicerad Ändrad

Har du tänt din adventsstjärna och börjat förbereda dig inför julen? Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma.

Tänd ljus, ett ljus skall brinna för hoppet på vår jord, Den skimrande planeten, den stjärna där vi bor. När några trotsar mörkret kan framtiden slå rot. Ett ljus är tänt för dagen, som vi ser framemot.

ps 856 psalmer i 2000-talet

Lyssna till adventspsalmer

Bered en väg för Herran, Hosianna Davids son, I väntan på julen, Gabriel's message. Lyssna på Svenska kyrkans spellista med gamla älskade psalmer och nyare musik.

En liten flicka med rosa keps sitter på en brygga och doppar i tårna i vattnet.

Ekonomiskt stöd från stiftelser och fonder

Från den 15 maj kan du söka ekonomiskt stöd från någon av de stiftelser och fonder som Svenska kyrkans kyrkokansli förvaltar. Målet är bland annat att hjälpa barn och unga, personer med funktionsnedsättning och äldre och sjuka.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Du behövs!

Vill du vara med och skapa en fin jul för fler? Många av Sveriges församlingar söker volontärer inför julaktiviteter. Via Volontärbyran kan du hitta olika uppdrag nära dig.