Adventstid

Nyhet Publicerad Ändrad

Har du tänt din adventsstjärna och börjat förbereda dig inför julen? Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma.

Tänd ljus, ett ljus skall brinna för hoppet på vår jord, Den skimrande planeten, den stjärna där vi bor. När några trotsar mörkret kan framtiden slå rot. Ett ljus är tänt för dagen, som vi ser framemot.

ps 856 psalmer i 2000-talet

Lyssna till adventspsalmer

Bered en väg för Herran, Hosianna Davids son, I väntan på julen, Gabriel's message. Lyssna på Svenska kyrkans spellista med gamla älskade psalmer och nyare musik.

"Jul och advent i kyrkan" är inte publicerad

Någon sitter på en klippa vid vattnet en sommardag. Personen har en sol tatuerad på vaden.

Ekonomiskt stöd från stiftelser och fonder

Nästa ansökningsperiod inleds 15 maj 2023. Då är du välkommen att söka ekonomiskt stöd ur de stiftelser och fonder som kyrkokansliet i Uppsala förvaltar. De riktar sig till bland annat barn och unga, funktionshindrade, äldre, sjuka och hörselskadade.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Du behövs!

Vill du vara med och skapa en fin jul för fler? Många av Sveriges församlingar söker volontärer inför julaktiviteter. Via Volontärbyran kan du hitta olika uppdrag nära dig.