Fyra röster om påvens kalott 2014

Nyhet Publicerad

Biskop Anders Arborelius, Ärkebiskop Antje Jackelén, författaren Jonas Gardell och EU-parlamentarikern och romska aktivisten Soraya Post har skrivit varsin text med anledning av påve Franciskus gåva som ska säljas på auktion den 5 december. Ändamål: Att ge stöd till de romer som befinner sig i transitsituation i Sverige.

Bakgrund:

En privatperson, Carlos Luna, boende i Båstad är vän med påve Franciskus i Rom. En vänskap som går tillbaka till födelselandet Argentina på sextiotalet. Frihetskämpen och qi gong-mästaren Carlos Luna delade i brevväxling med sig till påven av sin oro över romernas situation, som han upplevde dagligen i sin närhet. Vad kunde man göra?  Franciskus svarade att han, åtminstone som en liten insats, ville donera sin kalott till Carlos, solideo, som sedan skulle sälja den på auktion och låta köpesumman göra nytta.  

Här kan du läsa de fyra texterna som handlar om orättvisa, handling och ödmjukhet.

Kalotten säjs den 5 december som det första katalognumret i den textila avdelningen. Pengarna går oavkortat till en stiftelse administrerad av advokatfirman Engström & Co AB i Malmö. Utsedd revisionsfirma är SET Mazar i Stockholm.

För frågor, förfrågan om intervjuer eller bilder, kontakta Paulina Sokolow, pressansvarig Bukowskis, 0702670923.

Läs mer om Fyra röster om påvens kalott.