Gravrättsinnehavare sökes. Kontakta kyrkogårdsförvaltningen.

Gravrättsinnehavare sökes

Nyhet Publicerad Ändrad

Vi efterlyser gravrättsinnehavare till ett stort antal gravplatser på våra kyrkogårdar. Ser ni en sådan här skylt på en gravplats, så beror det på att kyrkogårdsförvaltningen saknar aktuell uppgift om gravrättsinnehavare.

Kyrkogårdsförvaltningen har inlett ett arbete med att hitta gravrättsinnehavare (ägare) till alla gravplatser på kyrkogårdarna. Kanske har tidigare innehavare avlidit eller man har avböjt gravrätten.

Enligt begravningslagen måste varje gravplats ha en gravrättsinnehavare. Därför sätter vi ut skyltar i anslutning till de gravar där det saknas uppgifter om gravrättsinnehavare. Hör ingen av sig inom två år riskerar gravrätten att upphöra. Ser ni en sådan grön skylt vid någon av de gravar ni brukar besöka så ber vi er ta kontakt med kyrkogårdsförvaltningen i Kyrkans Hus i Krokom. Telefon 0640-171 02. Kanske har ni de uppgifter vi behöver för att koppla ihop gravplats med gravrättsinnehavare. Likaså om man vill säga upp eller avstå gravrätten.

Eller kontakta någon av vaktmästarna på den aktuella kyrkogården om det finns en sådan skylt vid er plats och meddela vem som är innehavare. 
De kan som regel nås vardagar kl 7-16:

Våra kyrkvaktmästarna

  Kyrkogårdsförvaltningen


  för Krokoms PASTORAT

  Telefon- & besökstider:
  Måndag, tisdag, torsdag  9:00–12:00
  Telefon: 0640-171 00 

  Besöksadress
  Expedition i Krokom
  Strandv. 10 B, Krokom

  Postadress: Strandvägen 10 B, 835 32 KROKOM
  Kyrkogårdschef: Joachim Reineke, 0640-171 05

  Adm assistent: maria.agerberg@svenskakyrkan.se, 0640-171 02                  

  Kyrkvaktmästarna för resp. församling och kyrkogård

  Läs mer om Begravningsverksamhet

  Begravningsombud ->