Kyrkor och lokaler

Danderyds församling har flera kyrkor, kapell och lokaler. Läs mer här om våra kyrkor och lokaler samt hur du gör för att boka dopkaffe, bröllopsmottagning, minnesstund med mera.

Danderyds kyrka

Danderyds kyrka

Danderyds kyrka är församlingens äldsta kyrka. Det är också församlingens huvudkyrka. Kyrkan är öppen måndag-torsdag 8.30-16.30 och fredag-söndag 9.00-16.00.

Djursholms kapell

Det gamla jugendkapellet från 1898 är nästan som ett litet sagoslott. Högt uppe på en kulle ligger den vackert dekorerade byggnaden som är mycket omtyckt vid framförallt dop och vigsel.

Enebykyrkan

Kyrkan i Enebyberg är namnet på samarbetet mellan Danderyds församling (Svenska kyrkan) och Enebykyrkans församling (Equmeniakyrkan). Här samarbetar församlingarna i gudstjänstlivet och i verksamheter för vuxna.

Petruskyrkan

Petruskyrkans arkitektur skapar en känsla av kontemplation. Det känns nästan som att vara i ett kloster. Här nedan ser du bilder på lokalerna i Petruskyrkan.

Sätraängskyrkan

Sätraängskyrkan och Sätra prästgård med tillhörande byggnader och ängar är en riktig idyll. Kyrkan är öppen dagligen: 08.00 - 17.00.

Altorps kapell

Altorps kapell finns på Djursholms begravningsplats och används framförallt vid begravningar, både kyrkliga och borgerliga.

Klockare Malms kapell

Klockare Malms kapell finns på Danderyds kyrkogård, bredvid Danderyds kyrka.

Fler lokaler

Visste du att du hittar oss på plan 5 i Mörby centrum eller att du kan hyra lokaler flera av våra lokaler för dopfest, bröllopsfest, minnesstund med mera? Läs mer här nedan.