Altorps kapell

Altorps kapell finns på Djursholms begravningsplats och används framförallt vid begravningar, både kyrkliga och borgerliga.

I samband med allhelgonahelgen firas gudstjänst och Altorps kapell är fyllt till brädden. Kapellet invigdes 1938 och är ritat av professor Lars Israel Wahlman, vars son ritat Petruskyrkan i Stocksund. På kyrkogården ligger många av Sveriges mest kända personligheter begravda som kärnfysikern Hannes Alfvén, författarinnan Harriet Löwenhielm och barnvisekompositören Alice Tegnér liksom konstnärsparet Elsa och Natanael Beskow.

360-graders rundvandring i Altorps kapell.

En ramp gör det lätt att komma in i kyrkorummet.

Adress: Ymervägen 55, 182 67 Djursholm

Telefon: 08-568 957 39 (kyrkogårdskontoret)

Öppettider: Kapellet är öppet i samband med begravningar.

Sevärt
• Bo Beskows (son till Elsa och Natanael Beskow) freskomålningar
• Relief på kalkstensplatta utanför huvudingången av Gunnar Torhamn.