Åtta knutna nävar staplade på varandra.
Foto: Robert Kneschke /Mostphotos

Välkommen till Svenska kyrkan i Aspeland!

Det lilla storpastoratet med sju församlingar i Hultsfred, Vena, Lönneberga, Målilla med Gårdveda, Mörlunda-Tveta, Virserum och Järeda. Pastorsexpeditionen, 0495-249580 mån-fre 10.00-12.00 Kyrkogårdsexpeditionen, 0495-249593 mån-fre 10.00-12.00

Aspelands pastorat söker kantor och komminister!

Aktuellt just nu!

Följ våra digitala gudstjänster

Just nu pausar vi nyinspelningar av gudstjänster tills i höst, men vi återpublicerar förra årets digitala gudstjänster!

Två barn sitter och pysslar.
Foc

Låt barnen komma till oss

Du vet väl att Aspelands pastorat har flera verksamheter för barn i olika åldrar och på olika platser? En av dem är liten & STOR. Numera finns gruppen också i Hultsfred och Målilla. Välkommen!

Barn & familj

I Aspelands pastorat finns många aktiviteter för barn, ungdomar och familjer. Coronapandemin har inneburit stora begränsningar för vad vi får och kan göra. Men hösten 2021 kunde vi börja med aktiviteter igen. Välkommen!

Om oss/Kontakt

Svenska kyrkan är Sveriges största kristna trossamfund och är en del av den världsvida kristna kyrkan. Församlingens grundläggande uppgift är att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Dessa fyra är grunden till all vår verksamhet.

Dop, konfirmation, vigsel & begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Kyrkogård

Aspelands pastorat sköter kyrkogårdarna och begravningsverksamheten för dig, oavsett medlemskap eller livsåskådning.

Kontakt

Vill du boka ett dop, gifta dig, prata med en präst, har du frågor om gravar eller undrar du något om Aspelands pastorats verksamhet? Här hittar du alla våra medarbetare!

Följ våra digitala gudstjänster

Flicka med en bukett ängsblommor i handen.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Jag tror på att lita på kroppens intelligens. Precis som Gud blev människa med en fysisk kropp så är vi det. Oavsett om vi tycker om vår kropp så rymmer den allt vi är. Mycket mer än vi kan ana." Läs Tankar inför helgen av prästen Agneta.