Dop

Genom dopet tas Du upp i den kristna världsvida gemenskapen och blir också medlem i Svenska kyrkan.

Dop i våra församlingar

När Du har fått barn är Du välkommen att ta kontakt med pastorsexpeditionen för att få information om dop. Då kan vi också bestämma tid för dopet. När det är gjort kommer den präst som förrättar dopet att ta kontakt med dig för att bestämma tid för dopsamtal.

Dop sker utan kostnad för dopfamiljen även om man inte tillhör pastoratet.

Du som är vuxen är också välkommen att anmäla dig till dop.

DOPTIDER
Dop erbjuds enligt följande:

•  I gudstjänsten
  •  I direkt anslutning till en gudstjänst (om man vill vara lite mer privat)
  • Lördagar kl. 12.00, 14.00, 16.00

Vi har dopklänningar för utlåning utan kostnad.
Önskar ni ha dopkaffe efteråt kan ni hyra lokal/församlingshem för 500 kr. Bokningen måste ske via telefon 0495 - 24 95 80, ej via mail eller sms pga. nya personuppgiftslagen GDPR.

På svenska kyrkans hemsida finns det mer allmän information om dopet,
faddrar med mera.
Gå till www.svenskakyrkan.se (sök under fliken "Tro och andlighet") eller www.dopsajten.se

Efter dopet har vi olika verksamheter i våra församlingar för ditt barns fortsatta kristna liv. Besök sidan om vår barnverksamhet, för att se vad som kan passa dig och ditt barn bäst.