Askims församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Askims församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Askim, Hovås och Billdal.

Musikgudstjänst med Dream Orchestra, dirigent Ron Davies Alvarez från El Sistema i Caracas, Venezuela. Billdals kyrkas barnkörer medverkar. Billdals kyrka söndag 22 oktober 18.00.

Dream Orchestra

Chalmers manskör sjunger klassiska manskörssånger av bland andra Otto Olsson, Geijer och Eklöf. Mathias Harms dirigent, Peter Johanson ackompanjemang. Askims kyrka söndag 29 oktober 19.00.

Chalmers manskör

Mässa med med lokalt hantverk. Försäljning av keramik, smycken, ljusstakar, sjalar, egentillverkade leksaker med mera. Mikaelskyrkan 11-12 november 13.00-16.00.

Hantverksmässa

Från och med 5 oktober är det café i Askims nya församlingshem torsdagar och fredagar klockan 12.00-15.00.

Café

Du som fyller 14 år i år har fått en inbjudan till konfirmation i Askims församling 2017-2018. Du kan välja att ha konfirmationsträffar under terminen eller mer koncentrerat under sommaren, i Askims kyrka eller i Billdals kyrka.

Konfirmation

Nu startar snart terminen för våra ungdomsgrupper. Billdals kyrka måndagar 18.30 - 21.30, Askims nya församlingshem onsdagar 19.00 - 21.00. Vi ses!

Ungdomsgrupper

Askims nya församlingshem och askgravlund är klara. Båda invigdes söndagen den 27 augusti 2017.

Församlingshem och askgravlund

Här kan du ladda ner de senaste bladen.

Församlingsblad och månadsblad

Här kan du ladda ner de senaste bladen.

Kyrkorådet sammanträder en gång i slutet av varje månad utom i juni, juli, augusti och december. Protokollen finns att ladda ner och läsa här.

Kyrkorådsprotokoll

Askims församling tar upp kollekter med Swish.

Swish

Askims församling tar upp kollekter med Swish.

Kyrkan finns med vid livets milstolpar. Från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Dop, vigsel och begravning

Det finns många skäl att vara medlem i Svenska kyrkan. En sak har alla gemensamt: Du är viktig!

Bli medlem

Musiker på promenad... Här hittar du musiker och alla andra anställda i Askims församling.

Personal

Välkommen till gudstjänst i församlingens kyrkor.

Välkommen till gudstjänst i församlingens kyrkor.