Askims församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Askim, Hovås och Billdal.

Närbild på egengjorda små änglar med konformade kroppar.

Adventskalender

Varje dag, från första advent till och med julafton, kommer en ny liten film med DAGENS JULSÅNG att finnas här. Sång och musik med Askims församlings musiker och gäster.

En julgranskula med glittriga detaljer hänger i granen.

Advent & jul

Välkommen att uppleva tradition, stämning och musik i församlingens kyrkor!

En gul julstjärna.

Messy Church 6/12

Ett lekfullt möte där alla åldrar och hela familjen kan mötas till gemenskap med varandra och Gud, måltid, skapande, lek, och gudstjänst. Billdals kyrka tisdag 6 december 17.00. Välkommen!

Julklappshjälp

Från och med sista helgen i november samlar vi tillsammans med Stadsmissionen in julklappar till barnfamiljer som lever i fattigdom. Insamling i Mikaelskyrkan, Billdals kyrka och Askims kyrka/församlingsexpeditionen under perioden 25/11–11/12, i samband med gudstjänster, när kyrkorna är bemannade eller församlingsexpeditionens öppettider på vardagar. Gåvorna ska vara till barn upp till 11 år samt vara nya och oinslagna.

Vit kyrka som lyser i vintermörkret. Illustration.

Nu tändas tusen juleljus

På bönewebben kan du tända ett digitalt ljus och låta det lysa i mörkret.

Act Svenska kyrkans julkampanj

Första söndagen i advent startar Act Svenska kyrkans julkampanj "Bryt en tradition". Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv - varje dag. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Askims kyrkas parkering

Från och med måndag 28 november övervakas parkeringen av ett parkeringsbolag, skyltar sitter uppe vid infarten till parkeringen. Digitalt parkeringstillstånd registreras enkelt i kyrkan eller i församlingshemmet. Du kan parkera i 45 minuter utan parkeringstillstånd för att till exempel besöka kyrkogården.

En guldfärgad julgranskula hänger i granen.

Varför firar vi advent och jul?

Advent och jul är självklara helger i vårt samhälle. Men varför firar vi advent och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.

En alternativ adventskalender

Ljuset lyser i mörkret.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Välkommen till gudstjänst i församlingens kyrkor.

Gudstjänstprenumeration

Vill du ha församlingens gudstjänster i din mobilkalender? Prenumerera då på vår gudstjänstkalender!

Babysång 2016

Barn och familj

Askim är en barnrik församling. På vardagarna finns ett rikt barn- och familjearbete med målet att hjälpa föräldrar att hitta Gud mitt i blöjträsket eller i högarna av disk och tvätt. I öppna grupper som Minstingen och Öppna förskolan kan barn och vuxna mötas och tillsammans växa in i de kristna traditionerna.

Mötesplatser

Vi samlas för gemenskap, samtal, handarbete, föreläsningar och mycket annat i församlingens kyrkor.

Musik

Musiken spelar en stor roll i församlingens liv, helg som vardag. Konserter, musikgudstjänster, vuxenkörer och barnkörer. Välkommen att vara med!

Dop, vigsel och begravning

Kyrkan finns med vid livets milstolpar. Från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Boka dop på nätet

Välkommen att ha dop i Askims församling. Här kan du själv se när det finns ledig tid och boka in den tid som passar.

Närbild på två händer som sträcks upp mot himlen.

Nyheter i Askims församling

På denna sida listas nyheter, den senaste överst.

Speciella tillfällen i Askims församling

Här samlar vi bilder och text från speciella tillfällen i Askims församling, till exempel kyrkoherdemottagning.

Församlingsblad

Här kan du ladda ner de senaste bladen.

Personuppgiftsbehandling

Svenska kyrkan välkomnar Dataskyddsförordningen. Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka. Här finns information om hur Askims församling hanterar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen GDPR.

Medlem i Svenska kyrkan

Det finns många skäl att vara medlem i Svenska kyrkan. En sak har alla gemensamt: Du är viktig!

Databasen www.svenskakyrkan.se/askim  har utgivningsbevis och tillhandahålls av Askims församling. Ansvarig utgivare: Eric Muhl