Askims församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Askim, Hovås och Billdal.

I dessa tider är det många som tvingas till isolering. Det kan bli ganska ensamt och tråkigt i längden. Då piggar alltid ett brev upp! Skulle du vilja brevväxla med någon, gammal som ung – hör då av dig till oss. Vi förmedlar kontakten. Ingela Olander diakon 0737-738906, ingela.Olander@svenskakyrkan.se

Brevvän sökes!

Vill du vara med och sticka/virka rutor till ett lapptäcke? På grund av covid-19 sitter var och en hemma och arbetar. Plocka fram gamla garnrester och låt dem få bidra till helheten. På så vis gör vi detta tillsammans!

Lapptäcke: Skapa tillsammans - var för sig

Askims kyrkas fönster renoveras, ett arbete som planerats sedan länge. Arbetet sker på vardagar och påverkar inte gudstjänstlivet på helgen. Inbokade begravningar genomförs som vanligt, sånär som på anpassningar på grund av coronaviruset. Arbetet var beräknat att vara klart till påsk men det kan komma att fördröjas något.

Fönsterrenovering

Som nytt missionsprojekt har församlingen valt ACT  Svenska kyrkans projekt ”Mentormammor”. I Etiopien, Sydafrika, Eswatini och Egypten besöker äldre, erfarna mammor unga mammor som har det svårt på olika sätt. Målet är att deras barn ska överleva och växa upp friska och trygga. Mentormammorna ger kunskap, hälsovård och självkänsla och följer barnen upp till fem års ålder.

Askims församlings missionsprojekt

Som nytt missionsprojekt har församlingen valt ACT Svenska kyrkans projekt ”Mentormammor”. I Etiopien, Sydafrika, Eswatini och Egypten besöker äldre, erfarna mammor unga mammor som har det svårt på olika sätt. Målet är att deras barn ska överleva och växa upp friska och trygga. Mentormammorna ger kunskap, hälsovård och självkänsla och följer barnen upp till fem års ålder.