Askims församling

Kontakt

Askims församling Besöksadress: Hovåsvägen 1, 43650 HOVÅS Telefon: +46(31)7316310 E-post till Askims församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Askims församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Askim, Hovås och Billdal.

Vecka 25 har församlingsexpeditionen öppet måndag - torsdag 10.00 - 12.00. Trevlig midsommar!

Öppettider

Gudstjänst med Peter Hellgren, präst och Peter Johanson, musiker. Kaffeservering. Smedjan, Skintebo midsommardagen  24 juni 14.00.

Friluftsgudstjänst

Gudstjänst med Peter Hellgren, präst och Peter Johanson, musiker. Kaffeservering. Smedjan, Skintebo midsommardagen 24 juni 14.00.

Gitarristen Jacob Henriques Rodrigos tillsammans med pianisten Björn Månsson. Peter Johanson medverkar på orgel. Peter Hellgren präst. Askims kyrka midsommardagen 24 juni 20.00.

Gitarrkonsert i sommarkvällen

Musik - Allsång - Café. Serveringen öppnar 18.00, programmet börjar 18.30. Inomhus vid regn. Billdals kyrka 21 juni, 5 och 26 juli.

Sommarkväll i Billdal

De öppna grupperna för barn och föräldrar är slut för terminen och startar igen vecka 35. Välkomna till hösten!

Slut för terminen

De äldre 100- och 500-kronorssedlarna och de äldre 1-, 2- och 5-kronorsmynten blir ogiltiga att betala med efter den 30 juni 2017. Askims församling tar in en kollekt för människor i Afrika som drabbats av svält. Lämna gärna pengar som snart blir ogiltiga till detta ändamål! Insamlingen pågår under juni.

Skänk till kollekt!

Du som fyller 14 år i år har fått en inbjudan till konfirmation i Askims församling 2017-2018. Du kan välja att ha konfirmationsträffar under terminen eller mer koncentrerat under sommaren, i Askims kyrka eller i Billdals kyrka.

Konfirmation

Alternativet Äventyrskonfirmation i Askims kyrka var populärt så det finns endast en plats kvar i grupperna 2017-2018!

Äventyrskonfirmation nästan fulltecknad

Svenska kyrkan i Göteborg bygger nytt församlingshem samt askgravlund vid Askims kyrka.

Församlingshem och askgravlund

Här kan du ladda ner de senaste bladen.

Församlingsblad och månadsblad

Här kan du ladda ner de senaste bladen.

Kyrkan finns med vid livets milstolpar. Från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Dop, vigsel och begravning

Det finns många skäl att vara medlem i Svenska kyrkan. En sak har alla gemensamt: Du är viktig!

Bli medlem

Musiker på promenad... Här hittar du musiker och alla andra anställda i Askims församling.

Personal

Välkommen till gudstjänst i församlingens kyrkor.

Välkommen till gudstjänst i församlingens kyrkor.